RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Svensk film skildrar kvinnors roll i relationer – "Tvångsmässig igenkänning"

14 feb, 2017 
Svenska filmen Exfrun.
Ung och nykär, gift och livspusslande eller skild och härdad – oavsett vilken relationssituation just du är i finns det mycket igenkänning att plocka ur den svenska filmen Exfrun som har premiär den 17 februari.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Klara är nykär och vill bara umgås med pojkvännen Jacob, tvåbarnsmamman Anna tar tiden på sin man Jesper när han kokar välling – och exfrun Vera kan inte släppa taget om sin före detta man. Den svenska filmen Exfrun blandar humor med allvar när tre relationer och tre kvinnor skildras, från nyförälskelse till skilsmässa.

Katja Wik är regissör bakom filmen och hon säger i en intervju med Sveriges Radio att idén kom när hon funderade på kvinnors roll i relationer.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

– Som kvinna har man lärt sig att vara omhändertagande och anpassa sig i en relation, och sen när det är över så står man där och det är ingen som har bett en om det. Och då är man väldigt frustrerad och arg och det är ingen som kommer och hjälper en. Den där känslan var jag väldigt intresserad av, säger hon.

De flesta som någon gång har varit i en relation kan förmodligen relatera, på gott och på ont.

– Det är roligt, det är jobbigt… det är nån slags tvångsmässig igenkänning där man har väldigt roligt när man ser filmen också, säger Katja Wik till Sveriges Radio.

Filmen har biopremiär fredagen den 17 februari.

Se trailern här:

Förresten, du har väl inte missat att Fifty Shades Darker har kommit ut på bio? Se trailern här!

 

16 varningstecken på att du lever i en ohälsosam relation

Läs också: 16 varningstecken på att du lever i en ohälsosam relation

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

 

Annons