RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Studie: Har storleken betydelse? Så svarar kvinnorna

31 jul, 2020 
har storleken betydelse
Diskussionen kring om penis-storleken har betydelse har pågått länge, och fortsätter… Så här säger kvinnor i studier.
Annons

Det brukar ju sägas att storleken inte har någon betydelse, men hur är det egentligen med det? Ja, det har gjorts flera studier på området för att ta reda på vad kvinnor faktiskt föredrar.

Studier på vilken storlek man föredrar

I en studie där kvinnor fick se på olika datorgenererade män med olika kroppsformer, längd och penisstorlek svarade flest kvinnor att de attraherades av män med breda axlar smala höfter … och större penisar.

I en annan studie fick kvinnor se på 3D-modeller av olika penisar och säga vilka de föredrog, det visade sig att de valde dem som låg lite längre över en genomsnittlig i längd och omkrets.

Den genomsnittliga storleken

Men vad är då en genomsnittlig storlek? Det har engelska forskare tagit reda på genom att sammanställa 20 olika studier med över 15 000 män från 16 olika länder. Resultaten visade att genomsnittet var:

  • Längd: 13,2 cm i erigerat tillstånd, 9,6 cm i slakt
  • Omkrets i nedre del: 11,66 cm i erigerat tillstånd, 9,31 i slakt

I en studie där man frågat kvinnor med partners om de är nöjda med sin partners storlek har man kommit fram till att 84 procent var det medan 12 procent hade önskat att den var något större och fyra procent att den var mindre.

Annons

Samband mellan längd och skostorlek?

När det gäller vad som avgör storleken har forskare sett olika faktorer som har ett samband. En av dem är var ifrån man kommer, men det finns inte tillräckligt pålitliga studier för att fastställa att ett visst folkslag har större eller mindre än andra.

En annan faktor man har tittat på är mannens längd och vikt, man har kunnat se samband mellan att längre män, och eventuellt högre vikt, kan vara tecken på längre penis, men även här är studierna otillräckliga för att fastslå något.

Det här med att storlek på fötter och händer kan avslöja något har i studier både bevisats och motbevisats, så det går inte heller att dra några riktiga slutsatser av. Men forskning har bland annat visat att män som har längre ringfinger än pekfinger ofta har en något längre penis. Det kan bero på att båda måtten påverkas av testosteronnivåer under fosterutvecklingen.

Förr var en mindre symbol för kontroll

Vad som har ansetts bildskönt har varierat även när det gäller männens könsorgan. Många män avbildades under antikens Rom och Grekland med liten penis, som då ska ha symboliserat kontroll, intellekt och att man hade ett civiliserat beteende.

Källa: Illustrerad vetenskap Foto: TT

LÄS MER:

Sexologen: De här misstagen gör nästan alla män i sängen

Studie visar: Den här träningen kan förbättra ditt sexliv

Sexologen: A-punkten kan ge en helt otrolig orgasm

Annons