RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Stefan Holm om relationen med fästmön Jessica: Hon som bestämmer

29 apr, 2024 
Ebba S. Dahlman
Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT
Stefan Holm och kärleken Jessica Eriksson är inte bara förlovade – de jobbar tillsammans också.
I en ny intervju med Allas berättar den forna höjdhoppsstjärnan om hur han undviker konflikter med fästmön.
– Det är inte jätteofta jag har rätt..., säger han skämtsamt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Stefan Holm är ett välkänt namn för de flesta svenskar. Han har en enastående höjdhopparkarriär i bagaget med både OS-guld och fyra VM-guld inomhus.

Men mer än så skulle krävas för att fånga fästmön Jessica Erikssons intresse. Visst hade hon sett friidrottsstjärnan hoppa vid något enstaka tillfälle, men sportintresserad var hon inte.

Här djupdyker vi i parets tidiga kärlekshistoria, deras vardag, utmaningar och vad de gör för att hålla kärleken vid liv!

Anders Hansen: Så förändras din personlighet med åldernBrand logo
Anders Hansen: Så förändras din personlighet med åldern

Parets tidiga kärlekshistoria – så träffades Stefan och Jessica

Parets kärlekshistoria tar på sätt och vis avstamp för omkring åtta år sedan. Scenen är Värmland, närmare bestämt universitetet i Karlstad, där de båda jobbade vid tidpunkten. Jessica som lektor i nordiska språk och Stefan som kommunikatör.

Annons

Det var dock inte förrän de båda satt i juryn för novelltävlingen Värmland skriver som de på allvar fick upp ögonen för varandra. Därefter skrev de ett eget bidrag tillsammans, som tog hem vinsten i en annan novelltävling.

Sommaren 2020 bekräftades parets relation offentligt efter att Stefan lagt ut en bild på Instagram. I dag lever de som sambos och är förlovade med varandra. Men inte bara det...

Så är det att jobba tillsammans

Det gemensamma intresset för litteratur ledde inte bara till en förlovning, utan faktiskt också till ett delat författarskap. Tidigare i år släpptes nämligen den första delen i deras romantrilogi; Château vid vägens slut. Bokens handling utspelar sig i Värmlandstrakterna och tillhör genren ”romantik” eller ”feelgood”.

I en ny intervju med veckotidningen Allas berättar paret om hur det är att jobba med varandra så intensivt, och hur samarbetet påverkat relationen.

Jessicas perspektiv är också att samarbetet gjort att de kommit varandra närmare, även på det privata planet. Speciellt eftersom de kan fira eller deppa tillsammans, i med- och motgångar som en författarprocess ofta innebär. Något som Stefan håller med om.

Annons

Vidare får de också utforska varandras innersta fantasier på ett lite okonventionellt sett. Något som, i alla fall i början, fick dem att känna sig som tonåringar igen.

– Jo, första gången vi skulle skriva en sexscen fick man fylla på vinglaset lite mer, säger Stefan generat. Det gäller att hitta rätt nivå. Ofta är det som inte skrivs ut det mest intressanta – att beskriva precis allting blir inte särkilt roligt för läsaren utan det är bättre att han eller hon får tänka lite själv.

Jessica Eriksson och Stefan Holm tillsammans på vimmel i Stockholm 2022.Karin Törnblom/TT

Jessicas insikt: Stefan har lärt sig mer om romantik

På ett sätt har romantiken, som faktiskt ju är huvudingrediensen i deras skrivande, blivit ett område att återupptäcka tillsammans. Något som visat sig vara ett positivt inslag i deras relation som helhet.

Annons

De har faktiskt börjat överraska varandra med små romantiska gester i vardagen. Jessica minns tillbaka på fästmannens lyckade initiativ.

– Stefan brukar göra en paj ibland, då formar han ett hjärta på den. Det är fint. Och en gång dukade du upp en middag i trädgården i november, i fullmånens sken. Det kallar jag romantiskt!, säger Jessica och slår fast att Stefan är en klippa när det kommer till romantik.

Stefan om hur de löser konflikter: Viker mig alltid

Helt smärtfritt har det förstås inte varit från start. I början kunde de bli oense när det kom till redigering eller kritik.

Stefan kom dock snabbt till insikt med hur han bäst hanterar eventuella konflikter. Han berättar om sin strategi med glimten i ögat och med ett stort mått självdistans:

– Jag är ju gammal höjdhoppare och hon är doktor i nordiska språk, så det är inte jätteofta jag har rätt om vi hamnar i någon diskussion om grammatiken… Jag har lärt mig att ge mig.

Annons