Enkla saken ni ska göra varje kväll för att förbättra ert sexliv

par som sover gott på nätterna och har ett bra sexliv
10 sätt att öka sexlusten
Slå på ljud

Det finns en enkel sak du och din partner kan göra varje kväll för att förbättra ert sexliv. Och det är så simpelt som att se till att sova riktigt gott.

Forskning visar att bra sömn ger större sexlust och att kvinnor som sover bra en natt ökade chansen för att vilja ha sex nästa dag med 14 procent. Att sova längre, till exempel ett par timmar mer än man normalt får, kan till och med dubbla chansen.

Sexologens tips: Hitta lusten igen – så lyckas ni

Se ocksåsex inte så viktigt för svenskarna visar undersökning.

Sömn är bra för både hälsa och sexlust

Det handlar både om hur man sovit natten innan men också hur man sover generellt. Sömn har, som du ju säkert redan vet, stora effekter på vår hälsa i stort. Sover vi bättre mår vi bättre, vi får bättre fokus, har mer energi och känner oss piggare.

Det här kan göra att vi också har mer energi att lägga på just sex. Medan för lite sömn är en riktig sexlivs-dödare.

Par sover gott tillsammans.

Bra sömn kan vara skillnaden mellan ett bra och ett mindre bra sexliv.

Här är tre av anledningarna till att sömn ger bättre sexliv, enligt Health.

Ordentlig sömn minskar stressnivåerna

När vi är stressade går vi lättare in i våra egna ”bubblor” och kan kännas svårare att nå för människor omkring oss. Det kan påverka känslan av samhörighet och även sexlusten.

Är vi trötta är vi oftast inte lika sugna på sex som om vi är glada och avslappnade, vilket vi lättare blir av att sova ordentligt.

När vi sover regleras våra hormoner

När vi sover regleras olika typer av hormoner som gör att vi får en bra hormonbalans. Även hormoner som är inblandade i sexlust. Sover vi för lite kan de här hormonerna istället komma i obalans.

Ny studie: Därför slutar vi ha sex – vanligaste orsakerna

Sömn ger bättre hälsa generellt

Troligen har du både större lust och engagerar dig mer i din partner generellt om du också mår bra i övrigt. Det är när vi sover som vi återhämtar oss och samlar ny kraft.

Källa: Health Foto: TT

Utvald läsning