Sakerna du och din partner måste sluta bråka om – NU!

Det är inte alls ovanligt att man som par börjar bråka om minsta lilla grej efter ett tag. I början av ett förhållande har man lättare att vara överseende med den andres brister – om man ens lägger märke till dem bland alla rosa moln. Men allteftersom ni blir mer bekväma med varandra blir ni också mer ärliga – och de små sakerna som ni vill göra på helt olika sätt kan bli grund för en del till synes onödiga bråk.

Kanske är det dags att se över om ni verkligen passar ihop? Är svaret ja så är det här några saker ni måste sluta låta komma emellan er. Lös det!

Läs också: Hejdå semestergräl! Så hanterar du bråket

 

Vem går ut med soporna?

Den illaluktande och otrevliga uppgiften att slänga soporna är ingens favorit. Men påsen glöms varje gång någon av er går hemifrån eller så har ni händerna fulla med annat… Om ingen gör det kommer ni ha ett stinkande sopberg i köket istället, som lockar till sig gud vet vad!

Sätt er ner och bestäm istället vem som får uppgiften – och låt den som drar det korta strået bestämma en syssla den andre får ansvara för.

 

Är sen hem

När någon av er är ute med jobbet eller vännerna och kommer hem senare än sagt – då blir den andre irriterad? Nä, bestäm istället att den som är ute faktiskt får skicka ett sms eller slå en signal och berätta att hen är på väg hem. Det är bättre än att bestämma en tid bara för att. Ni är ju ändå vuxna.

Läs också: 20 vanliga orsaker till att ni grälar hemma

 

Tvättansvarig?

Kan ni inte bestämma vem som ska tvätta kanske det är bättre att ni skaffar en extra tvättkorg och så får var och en tvätta sina egna kläder hur ofta eller sällan hen vill? Det kan vara en utgångspunkt, och finns det plats över i maskinen kan man vara snäll och fråga om den andra vill tvätta något på en gång.

 

Slarvighet

Om det är så att en av er är en riktig slarvmaja/slarvpelle och den andra tycker om att ha ordning och reda omkring sig hemma, då måste ni återigen sätta er och ta diskussionen om det går att få den slarvige att bli mer ordningssam – eller om den prydlige kan tänka sig att leva med stöket. Är svaret nej från båda sidor kanske ni mår bäst av att inte bo ihop.

Källa: Women’s Health

Foto: Thinkstock

 

5 sorters bråk även lyckliga par har

Läs också: 5 sorters bråk även lyckliga par har