RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Så vet du om relationen kommer att hålla

28 sep, 2014 
Hur länge ett nytt förhållande kommer att vara är svårt att sia om, men enligt ny forskning kan magkänslan ha något att säga om saken...
Annons

Kommer det gå åt skogen – eller bär det av mot altaret? Relationens riktning är svår att ta ut på förhand, men det finns verktyg som fungerar som kompass – nämligen din egen magkänsla, visar en ny studie från Florida State University.

Positivt eller negativt laddat ord?

Sedan tidigare visste forskarna att människor reagerar snabbare på positivt laddade ord än till negativa. Det utnyttjades till studien, där 135 nygifta par ombads att så snabbt som möjligt avgöra om ord som ”förskräcklig” eller ”underbar” var positiva eller negativa. Detta efter att ha sett en bild på sin partner i en tredjedels sekund.

Via ett traditionellt frågeformulär fick paren sedan uppskatta hur nöjda de var med förhållandet.

Medvetna och omedvetna svar

I och med de två olika undersökningsmetoderna fick forskarna fram två svar, medvetna och omedvetna. Omedvetna svar visade på vilken magkänsla paren hade inför relationen. De par som reagerade snabbare inför positivt laddade ord samtidigt som de såg sin partner på bild visade sig vara mer nöjda med sin relation fyra år senare än de som tog längre tid på sig att svara.

Källa: TT

AV: Izabella Falck

BILD: Thinkstock

Annons