RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Så lever ABBA-Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus barn idag

10 nov, 2021 
agnetha fälstskog, och björn ulvaeus med lilla sonen christian på 70talet.
tt
Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus var gifta i åtta år på 70-talet, och fick två gemensamma barn. Så lever Linda och Peter Christian Ulvaeus idag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
TV: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

De världskända Abba-artisterna Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus var gifta mellan 1971 - 1979 och tillsammans har de barnen Linda och Peter Christian Ulvaeus som föddes 1973 respektive 1977. Agnetha Fältskog var minstingen i popfenomenet Abba, och var bara 21 år när hon och Björn Ulaveus gifte sig.

Agnetha Fältskog blev under Abba-åren mångas drömkvinna, och relationerna inom bandet blev hett omskrivna med både barn, bröllop och skilsmässor.

abba 1974
1974-03-27. Abba-gänget kopplar av strax innan Eurovision song contest i Brighton, Storbritannien. Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog lyssnar på skivor hemma i soffan hos Björn och Agnetha, Björn och Agnethas dotter Linda främst i bild.

Äldsta dottern Linda Ulvaeus

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog träffades på 1960-talet när de skulle sjunga duett i tv, och Björn blev kär direkt.

Annons

Jag vet inte om hon blev det, men jag blev ju det, har Björn tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Och visst var kärleken besvarad och två år efter bröllopet föddes (de numera) ex-makarnas första barn, dottern Linda.

Idag är Linda 48 år gammal och precis som sina föräldrar har hon valt ett liv i rampljuset. Abba-dottern är nämligen skådis på både vita duken och teaterscenen, och senast vi kunde ta del av henne i tv-rutan var i den omtalade filmen Quick om just Thomas Quick, där hon spelade chefpsykologen Birgitta Ståhle.

agnethas dotter Linda
Magnus Roosmann, Linda Ulvaeus och Björn Bengtsson på vimmel i samband med premiären av Quick på Rigoletto i Stockholm 2019.

Även om Linda Ulvaeus arbetar som skådespelare och är van med livet i rampljuset har hon under åren ställt upp på bara ett fåtal intervjuer.

Annons

– Min största dröm när jag var liten var att få vara en helt normal människa. En person som inte alla hade förutfattade meningar om, sa Linda till Expressen för elva år sedan och förtydligade:

– Alla har ju tankar om hur man är och hur allt varit och så är man ändå så otroligt normal själv, man är ju bara människa.

Linda Ulvaeus med dottern Tilde på galapremiären av Macbeth på Maximteatern i Stockholm 2016.

Sonen Peter Christian Ulvaeus

Idag är Peter Christian Ulvaeus 43 år gammal, och har till skillnad från sin storasyster Linda valt att hålla en låg profil. Men när han var nio år gammal medverkade han på några av låtarna på mammas soloalbum Kom följ med i vår karusell. Sedan dess har han valt ett vanligt liv utanför strålkastarljusen. 2017 gjorde dock pappa Björn Ulvaeus klart att han var glad för att än en gång kunna kalla sig farfar, i en intervju med Expressen berättade han om lyckan:

Annons

– Min son Christian har fått en flicka som heter Nike, sa han och gjorde samtidigt klart att han och Agneta idag har en god relation och ofta träffas i samband med familjeträffar där alla barnbarnen livar upp.

björn och agneta med nyfödde sonen
Agneta och Björn med lille Christian 1977.

Foto: TT

Se också: Agnetha Fältskog - livet efter ABBABrand logo
Se också: Agnetha Fältskog - livet efter ABBA
Annons