Så hanterar du att ha ett ex som kollega

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

– Trots att du skulle vilja gå tillbaka till hur det var när ni var bara kollegor så har dynamiken förändrats mellan er. Chanserna är stora att ingen av er är sugen på att jobba ihop längre, säger relationsexperten Susan Winter till Elite Daily.

Så hur gör man då för att hantera uppbrottet och det faktum att exet fortfarande är ständigt närvarande i vardagen? Susan Winter har tre konkreta råd.

Acceptera att det är obekvämt 

Det är viktigt att förstå och acceptera att från den stund ni gjorde slut har en process startat som kommer att ha sin gång, och ta tid. Att knäppa med fingrarna och gå tillbaka till hur ni betedde er och kände inför varandra i början går inte, menar Winter.

– Det kan finnas känslor av så väl åtrå som agg och smärta kvar, säger hon.

Tricket är att acceptera detta. Försöka i vart fall. För ju schysstare du är mot dig själv i denna nya och obekväma situation, desto enklare kommer det bli att vara i den.

– Det kommer vara en omställning som triggar känslor, poängterar Winter.

Håll en öppen kommunikation

Relationsexperten uppmanar er att tillsammans försöka prata igenom den nya verklighet ni nu går in i. Att bestämma tillsammans att ni ska göra det bästa av situationen. Hålla kommunikationen öppen – även om det var ett jobbigt slut.

– Ni kommer behöva fortsätta att ha ett professionellt uppträdande mot varandra. Bejaka att det kommer bli jobbigt stundom, be ditt ex att sammarbeta så att ni båda kan sträva efter ett diplomatiskt förhållningssätt när situationer kräver det. En sådan konversation kommer göra er till allierade istället för motståndare.

Överväg att byta avdelning eller arbetsplats

Om du trots allt känner att situationen är ohållbar och att du även efter en tid far illa av att träffa på ditt ex på jobbet, och din arbetsinsats påverkas, så menar Winter att du bör tänka över dina olika möjligheter. Finns det en annan avdelning du kan flyttas till? Eller ska du börja se dig om efter nya jobb? 

– Att lämna ett jobb du älskar vore tragiskt. Men att lämna ett jobb du ändå inte riktigt gillar (och ett fientligt ex) kan vara en välsignelse, säger experten.

Källa: Elite Daily 

Foto: TT

LÄS MER:

11 små saker som ger relationen en nystart i vardagen

15 frågor som kan avgöra om din relation är hållbar

100 frågor att ställa innan du säger JA till ett frieri 

Redaktionens tips
Dela på: