RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Så gör du succé på första dejten – 5 tips

12 jun, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446483?imageId=6446483&width=1320&height=689
Thowe Wagner Larsson
Svettiga händer, obekväm tystnad och mat som rinner ur mungipan. Det finns en hel del skräckscenarion inför första dejten – men som tur är finns det också knep att ta till för att den ska bli så bra som möjligt.
Annons

Det spelar ingen roll om ni har pratat med varandra på Tinder, om ni har följt varandra på Instagram en längre period eller om ni i princip bara har sett varandra på stan och bestämt er för att gå ut och äta middag ihop.

Första dejten är jobbig. Vi vet! Men som tur är har vi några grymma tips som hjälper dig att göra succé.

1. Förbered dig!

Nej, vi menar inte att du ska stalka hans Instagram eller leta upp hans systers adress. Däremot kan du fundera ut roliga saker du har varit med om eller aktuella händelser du tycker är intressanta. På så sätt har du alltid några samtalsämnen i rockärmen.

Läs också: 7 sätt att hantera en mansplainare på dejten

2. Planera en aktivitet

Om du är superorolig över att ni kommer att få slut på samtalsämnen, varför inte planera en aktivitet? Risken för obekväm tystnad blir betydligt mindre. Men! Testa något som gör att ni ändå har möjlighet att prata med varandra som biljard eller boule, en tyst biofilm är nämligen helt uteslutet på första dejten.

Annons

3. Ställ frågor som väcker känslor, intressen och historier

De vanligaste frågorna människor ställer på första dejter är typiska faktafrågor. Istället för att fråga någon om smeknamn eller om de har några syskon, testa att fråga om speciella intressen och fortsätt ställa följdfrågor därefter. De allra flesta av oss gillar att prata om det vi är passionerade om.

4. Ta en risk

Det är lätt att gör det enkelt för sig och ställa frågor om ämnen som är roliga och allmänna. Men känner du att ni har kemi, våga fråga något som gör konversationen djupare. Kolla först med din dejt om hen tycker att det är okej att du frågar något personligt – är det okej, så kör!

Läs också: 6 varningstecken på att du dejtar en psykopat

5. Fråga frågor som spelar roll för dig

Ärligt talat – personen du är på dejt med vill du troligtvis lära känna för att se om ni skulle fungera ihop. Våga ställa frågor som är viktiga för dig för att se vad hen svarar. Kanske blir det en andra dejt – eller så vet du att hen inte alls var något för dig.

Foto: IBL

 

Horoskop: Perfekta dejten – enligt stjärntecknet

Läs också: Horoskop: Perfekta dejten – enligt stjärntecknet

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons