RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Så får du riktigt bra sex under mensen – 8 heta tips

11 jan, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Försök släppa alla tankar på att det är pinsamt, äckligt och ofräscht. Att ligga när man har mens kan vara en galet skön upplevelse – till och med skönare än annars.
Annons

Sex under mensen är alltid lite nervöst, oavsett om man är nybörjare eller veteran. För många är den största oron vad partnern egentligen ska tycka – och nej, det är inte för alla.

Men om ni båda är game så finns egentligen ingenting som hindrar er från att ha sjukt bra sex. Dessutom visar studier att endorfinerna som utsöndras under samlag faktiskt lindrar mensvärk och svullnad. Bra va?

Här är sexterapeuternas tips för att få det riktigt hett!

1. Njut av långa förspel

Emily Morse, skaparen till podcasten Sex with Emily:

– Hormonerna går på högvarv när du har mens och då kan ett långt förspel kännas ännu hetare än vanligt. Vissa tjejer har till och med lättare att få orgasm under mensen, och ett förväntansfullt förspel gör verkligen sitt för att få dem att öka i intensitet.

2. Lägg ut ett extra lakan på sängen

Shannon Chavez (sexterapeut och psykolog):

– Täck sängen med ett extra lakan om du är orolig för fläckar. Du kan också beställa plastlakan som skydd….och samtidigt utforska din kinky sida.

Annons

Läs också: 9 orsaker till att du får ont när ni har sex

3. Tänk på mensen som ett glidmedel

Carlen Costa, sexolog och relationsexpert:

– En riktigt bra sak med menssex är att du inte behöver använda glidmedel då du redan är så våt, och för en del tjejer blir vissa ställningar lättare än annars. Om du testat en ställning tidigare som inte riktigt funkat så är det alltså rätt tillfälle att prova den igen.

4. Experimentera med okända erogena zoner

– Alla gillar inte vaginal penetration under mensen, men det betyder inte att man måste utesluta sex helt, säger Costa. Det finns så många andra sätt att tillfredsställa varann som inte inkluderar faktiska samlag. Höj tempen med att beröra mer okända erogena zoner, vi snackar öron, händer, mage, till och med fotsulor!

LÄS OCKSÅ: SVENSKARNAS SEXVANOR UNDER 2016

5. Lek med ögonbindlar

Shallon Lester, sex-och relationsexpert:

– Förhöj sexet genom att utforska andra sinnen. Men du behöver inte gå all in à la 50 Shades of Grey, ta av dig tröjan bara och bind den runt din partners ögon. Håll fast händerna och be hen att ligga still och inte tjuvkika. När synen försvinner förstärks de övriga sinnena och du blir känsligare för all sorts beröring.

Annons

6. Mys i skeden

– Mjuka och avslappnade ställningar som exempelvis skeden kan vara riktigt härliga under mensen. Här kan du styra hur djup penetrationen blir och leka med olika vinklar för att verkligen hitta det som känns bäst för dig, förklarar Carlen Costa.

7. Hoppa in i duschen

Gloria Brame, författare och sexterapeut:

– Sex i duschen är ett bra alternativ om blodet gör dig generad. Dessutom är det riktigt hett. Många upplever att det verkligen hjälper dem att släppa hämningarna.

8. Kom ihåg – du kan fortfarande bli gravid

Det går faktiskt att bli gravid under mensen, även om risken är mindre än under ägglossningen. Spermier överlever upp till en vecka efter ett samlag och har du en väldigt kort menscykel kan de fortfarande finnas kvar i kroppen när nästa ägglossning sker.

Så glöm inte att skydda dig om du inte planerar att bli gravid!

LÄS OCKSÅ: 5 YOGAPOSITIONER SOM LINDRAR MENSVÄRK

Gifs via: Giphy

Artikeln kommer ursprungligen från Elle.se

Chokladen som hjälper mot mensvärk!

choklad-mens

Läs också: Chokladen som hjälper mot mensvärk!

Annons