Så är Sanna Lundells relation med pappa Ulf idag – efter svåra åren

Så är Sanna Lundells relation med pappa Ulf idag – efter svåra åren

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:04

Efter reklamen: 5 saker om Sanna Lundell som du kanske inte visste

(1:04)

Sanna Lundell är dotter till musikern Ulf Lundell, och i skaran syskon bestående av Love, Carl och Sasha är hon den nästäldsta. Hennes mamma Barbro Zackrisson tog livet av sig för drygt fyra år sedan, något som Sanna nyligen börjat prata mer öppet om.

”Jag har nästan inte pratat eller skrivit om det alls. Dels för att smärtan fortfarande är för påtaglig och färsk trots att det gått fyra år. Men också för att jag har känt någon slags skyldighet att inte låta hennes minne bli dolt av hennes dödsorsak, av hennes sjukdom”, berättade hon i ett känslosamt blogginlägg i mars i år.

Sanna Lundell om uppväxten med Ulf

Hennes mamma led av bipolär sjukdom, och hon var inte den enda av föräldrarna som led av en sjukdom. Sannas pappa Ulf Lundell har tidigare själv berättat om sina alkoholproblem, och när Sanna Lundell gästar podcasten Bathinas skilda möten berättar hon hur sin pappas beroendeproblematik påverkade henne under uppväxten.

– Det drabbade mig genom en emotionell frånvaro, och på olika sätt så gör det att det är svårare att skapa en relation, och det lever ju kvar än idag. Vi har inte en särskilt nära relation till varandra, säger Sanna Lundell.

ulf lundell med barnen sanna love och carl

Ulf Lundell med barnen Love, Sanna och Carl.

Men det finns år då Ulf var nykter.

– Han blev faktiskt nykter när jag var 11, så jag gick från att ha en väldigt emotionellt frånvarande pappa som var förlorad till alkoholen i väldigt hög mån, till en pappa som faktiskt försökte emotionellt läka. Och han gjorde det till väldigt stor del, och då hade vi under flera år en mycket närmre relation, berättar hon vidare.

Därför är relationen svår

Varför relationen återgått till det sämre igen är på grund av att han fallit tillbaka till drickandet efter åren som nykter.

– Det är en kronisk sjukdom, han var nykter i 20 år ungefär, sen började han dricka igen. Så det är anledningen till att det är svårt att ha en fungerande relation med honom.

Men Sanna Lundell påpekar att det är viktigt att förstå att alkoholism är just en sjukdom. Och kärleken till sin pappa är trots den svåra relationen stor.

– Ja gud ja, svarar hon på frågan om hon älskar sin pappa.

Foto: TT

Redaktionens tips

Sanna Lundell om relationen med Wille Crafoord efter uppbrottet

Sanna Lundells känslosamma ord om mamma Barbro

Sanna Lundells stormiga år med Mikael Persbrandt: “Ständig skräck och stress”

Dela på: