RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

7 rent fysiska tecken på att du inte är kär i din partner längre

18 mar, 2021 
Från Marriage Story
Är det en tillfällig svacka eller har kärleken helt enkelt sakta dött medan livet pågick? Ibland vill man inte erkänna för sig själv vad som håller på att hända – men här är några rent kroppsliga tecken på att er relation kan vara på sluttampen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Yoga för ett brustet hjärta med JohannaBrand logo
TV: Yoga för ett brustet hjärta med Johanna

Allt är bra mellan dig och din partner – tills det en dag inte längre är det.

Du stööör dig på hen, sexlivet är stendött och ni pratar inte längre om saker ni brukade prata om. Kort sagt, du känner dig ensam i tvåsamheten och drömmer inte längre om framtiden tillsammans med din partner.

Så vet du att inte är kär längre

Kan ni jobba på det eller verkar dina känslor ha dött på riktigt? Här är sju sätt din kropp kan berätta för dig hur det egentligen ligger till.

Ni håller (bokstavligt talat) inte samma takt längre

När vi blir förälskade vill vi göra allt tillsammans och tar efter varandras intressen, gester, uttryck och i viss mån till och med stil och utseende. När lågan dör börjar allt detta sakta falla isär. Plötsligt är det inte längre viktigt att visa att man hör ihop och att göra saker tillsammans. Fundera nästa gång ni är ute på en promenad. Går någon i förväg eller väntar ni på varandra för att kunna vara tillsammans?

Annons

Du kan höra det på din röst

Lyssna på hur ni egentligen pratar med varandra. Har era konversationer tappat dynamik och har aldrig länge inslag av humor eller ömhet? Är samtalen monotona, med en trött och lite matt stämma majoriteten av tiden? Eller låter du mest irriterad, defensiv och passivt aggressiv? Dåliga tecken.

Du rör inte vid hen på samma sätt längre

Alla utrycker vi vår ömhet olika, och vissa är mer fysiska än andra. Men om du märker att du sällan tar initiativ till att ge din partner en kram eller snabb smekning – eller till och med drar dig undran när hen gör det på dig, är det dags att undersöka varför det är så.

Dina pupiller vidgas inte

När vi tittar på någon vi tycker om utsöndras dopamin och oxytocin som gör att våra pupiller vidgas. Ögonen är själens spegel, så om pupillerna inte ens reagerar när ni tittar varandra djupt in ögonen är det ett tydligt tecken på att dina känslor svalnat.

Annons

Ditt hjärta hoppar aldrig till när du ser hen

Ok att man efter ett tag inte längre får fjärilar i magen eller hjärtrusningar varje gång man ser varandra. Men även i ett långt förhållande bör det ändå hända ibland. När ni har tid för bara er två, eller gör något extra fint ihop eller för varandra. Översköljs du aldrig av riktiga kärlekskänslor för din partner är det dags att analysera förhållandets vara eller icke vara på riktigt.

Sex känns som en syssla

Visst kan sexlivet gå på sparlåga i perioder, och visst kan det kännas långt borta att ta initiativ, när allt man vill är att ligga i soffan och äta smågodis fram Netflix. Ifred. Men, så länge ni ändå visar varandra ömhet på andra sätt, och de ansträngningar ni gör i sänghalmen lockar fram upphetsningen när ni väl har börjat, så är det inget att oroa sig för mycket över. Känner du däremot inte igen dig i beskrivningen ovan och kåtheten aldrig kickar in – då ser det mörkt ut.

Du är trött – för din partner tar mer energi är hen ger

Tröttar tanken på att hänga med din partner ut dig? Om du ändå inte får kraft tillbaka av det du investerar i ditt förhållande dränerar det dig både mentalt och fysiskt, och så vill du inte leva.

Inspirerat av: Bustle

Foto: Unsplash

Se också: 5 orsaker till att par ofta ser ut som syskonBrand logo
Se också: 5 orsaker till att par ofta ser ut som syskon
Annons