Är din partner otrogen på nätet? 10 saker hen gör för att dölja det

Man otrogen online medan partnern sover.
Terapeuten om otrohet på nätet: ”Jättevanligt”
Slå på ljud

Låt oss vara ärliga. Är din partner otrogen under den rådande pandemin var hen det antagligen redan innan – eller hade varit det även utan pandemi. Det är hur som helst inte coronaviruset som är problemet här, utan din partner.

Men pandemin har trots allt påverkat möjligheterna för de som är otrogna att träffas.

– Ett vanligt tillfälle att bedra sin partner är på tjänsteresor och konferenser. Men i och med att det i många fall är så att bägge i ett par jobbar hemifrån blir det svårare att smita iväg för att ostört träffa sin älskare eller älskarinna, säger Musso på Detektivbyrån AB till Aftonbladet.

Läsarberättelse: Kameran avslöjade min mans otrohet

Chattar om vad de ska göra när de vaccinerats

Vanliga tecken på en pågående otrohet kan vanligtvis vara bland annat ändrade rutiner, smusslande med mobilen, ökad fåfänga eller en ökad uppmärksamhet mot dig som partner. Men när den som är otrogen inte kan "löpa linan ut" kan tecknen vara mer diffusa.

Enligt privatdetektiven Musso är det färre som är otrogna just nu, men många som istället sexchattar, och som pratar om allt de kommer göra när de kan ses igen, när de blivit vaccinerade. Han tror på en rejäl uppsving av otrohetsaffärer till sommaren.

– Även om man inte är otrogen rent fysiskt är det ju trots allt en typ av otrohet att prata sex med någon annan än sin partner på sociala medier, säger han.

Han listar även 10 sätt den otrogne smyger med sin otrohetsaaffär i mobil och på dator under pandemin. Upptäcker du något av det här kan det vara dags att ni tar ett allvarligt snack.

Är din partner otrogen? Här är små tecknen, orsakerna och expertens råd

10 tecken på digital otrohet

  1. Partnern kanske sparar telefonnummer och kontaktuppgifter under falskt namn i sin mobil.
  2. Hen chattar enbart med personen via appar som är knutna till det privata SIM-kortet, för att chatten inte ska kunna öppnas eller poppa upp i andra enheter som datorn eller iPaden.
  3. Avslutade konversationer raderas från chattprogram eller mejlprogram, SMS-historiker töms eller raderas. Spåren sopas undan, helt enkelt.
  4. Partnern slår på inställningen "privat konversation" i exempelvis Messenger, för att chatten inte ska dyka upp i någon annan enhet och avslöjas.
  5. Hen kanske chattar i en app som inte väcker misstanke – som Wordfeud eller Pokemon Go.
  6. Den som är otrogen digitalt stänger ofta av notiser från chatt-appar och sms.
  7. Partnern kanske har börjat använda krypterade chatt-appar, som Telegram. Men inte med dig.
  8. Platstjänst stängs av i alla appar som har det, som Runkeeper, Google Maps eller om ni delar platsinfo bland kontakter i telefonen.
  9. En partner som är otrogen digitalt raderar ofta sökhistoriken eller surfar privat/inkognito för att inget ska sparas.
  10. Hen chattar privat under Zoom-möten eller liknande.

Källa: Aftonbladet Foto: TT

Utvald läsning