Malou von Sivers om parterapin: "Har varit helt avgörande"

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

När Malou von Sivers var 25 år gammal jobbade hon chefredaktör för tidningen Elevfront. I lokalen bredvid satt Ny Teknik och där jobbade en viss Sten Haage. En dag när Malou von Sivers besökte grannredaktionen slog det gnistor och sedan dess är de två ett par.

Samtidigt som de har bildat familj har de båda skapat framgångsrika karriärer. För att få äktenskapet och vardagen att hålla har de flera gånger gått i parterapi, avslöjar Malou von Sivers för Expressen.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

– Absolut, flera gånger, ungefär som då man besiktigar en bil. Har vi känt att vi har kört fast och inte kommer vidare så har vi tagit hjälp, för vi vill leva tillsammans. Det har varit helt avgörande ibland och vi har lärt oss mycket, säger hon till tidningen.

Testa att ta en promenad

Hon berättar också att hon är en väldigt analyserande person, som tidigare kunde väcka maken mitt i natten och fråga vad han menade med något han sagt flera timmar tidigare. Tack vare terapin har hon slutat med det.

Läs också: Osund relation till kärlek? Här är 8 tecken

– Fastnar man i ett gräl kan man ta grälstopp, gå åt skilda håll, bryta och ta en promenad. Det magiska för mig är att jag har gått promenader och varit så fruktansvärt arg, men efter att ha traskat någon timma så har det gått över. Då har jag tvärtom fyllts av kärlek och tänkt att ”jag släpper det där”. Det går inte alltid, men man kan träna på det.

”Stanna upp och vårda”

Malou von Sivers beskriver ett förhållande som ”ett ständigt pågående arbete”. En av hemligheterna bakom det faktum att hon och maken hållit ihop under så många år, är att de är bra på att organisera saker, säger hon till tidningen.

–  Sten och jag har tre barn, har jobbat jättemycket hela tiden och haft ett jämställt förhållande, vilket innebär att det har varit väldigt schemalagt. Ibland har man bara forsat förbi varandra. Jag tror att det handlar om att stanna upp och vårda såväl sitt kärleksliv som sitt sexliv.

Läs också: Malou von Sivers om uppväxten: ”Var ständigt rädd”

Schemalägger sexlivet

Hon har tidigare berättat att hon anser att just lusten är central för att få ett äktenskap att hålla. Ett aktivt sexliv är med andra ord A och O.

– Jag är inte helt främmande för att man till och med schemalägger det, så att det blir av, sa hon då i podcasten ”Tankar med Daniel Redgert”.

Artikeln publicerades först på Hemmets.

 

Så vet du att du är i ett ensidigt förhållande 

Läs också: Så vet du att du är i ett ensidigt förhållande 

 

Mer innehåll från MåBra
Dela på: