LISTA: De här 8 vännerna är de enda du behöver

Känns det ibland som den kompisen som alltid lyssnar också är den som är sämst på att höra av sig? Är din bästa partypolare också den som aldrig kan hjälpa till när du behöver kattvakt? Även i det största kompisgänget kan man ibland känna att man inte får ut allt man behöver i sina vänskapsrelationer.

Läs också: Så ofta ska du umgås med vänner för att bli lycklig

Enligt en undersökning från Tom Rath och the Gullup Organization finns det åtta typer av vänner du behöver i ditt liv för att göra det komplett.

Kanske är det någon vänskapstyp som fattas i ditt liv?

1)  Coachen

Någon som motiverar och uppmuntrar dig till att våga ta nästa steg i livet. Den där vännen som tror på dig oavsett vad och inte låter dig vila på gamla meriter.

Saknar du en coach i ditt liv? Börja fråga fler människor om råd. Den som ger bäst svar, stöttar och sedan hör av sig och frågar hur det gått – det är din nya coach.

2) Hejarklacksledaren 

Vi behöver alla den där vännen som agerar som ens egna lilla hejarklack. Den som alltid hejar på dig och ständigt uppmärksammar dina bästa sidor.

Behöver du en hejarklacksledare i ditt liv? Leta efter de personer som hela tiden pratar gott om andra. Dessa människor kommer boosta dig även på de gråaste måndagarna.

Läs också: Vikten av vänskap – har du rätt kompisar?

3) Tvillingsjälen

Vem är den vännen du delar dina intressen med? Den som, precis som du, tycker om att sticka tröjor med kattmotiv eller kolla på gamla klipp från Antikrundan.

Hur hittar du en tvillingsjäl? Börja prata om dina intressen och se om någon annan vet om att Knut Knutssons specialområden innefattar konstglas. Om inte så finns det säkert en Facebook-grupp där du kan hitta likasinnade.

4) Partner in crime

Din bästa vän helt enkelt. Den där personen som hjälper dig med ALLT även om det vankas flytt och du precis köpt ett marmorbord som väger 60 kilo.

Saknar du en partner in crime? Ta en titt på din nuvarande kompiskrets. Kanske finns det någon där du skulle vilja ha en djupare relation med?

Läs också: Hur gör jag för att träffa nya vänner?

5) Minglaren

Du kan alltid lita på minglarens kontaktnät. Du har ett problem – minglaren känner garanterat någon som kan hjälpa dig. Oavsett om det handlar om bolån eller vem Robert Pattinsons halvbror är. De träffar nya människor oftare än vad du träffar din sambo.

Vad krävs för att få en bra minglare i din vänskapskrets? Leta efter den personen som alltid känner alla. Ta initiativ att snacka lite – minglaren älskar ju att träffa nya människor.

6) Energiknippet

Den personen du alltid skrattar med. Energiknippet har alltid koll på det bästa stället att vara på och de roligaste grejerna att göra.

Hur hittar du ditt egna energiknippe? Leta efter personen som alltid är festens centrum. Därifrån kan det roliga börja.

Läs också: Nya Tinder – för dig som vill hitta nya vänner! 

7) Ögonöppnaren

Ögonöppnaren är den personliga motsvarigheten till Suduko. De rekommenderar djupgående dokumentärer och skickar intressanta artiklar (som den här). De får dig att ständigt tänka efter och börja se saker på nya sätt.

Hur får du kontakt med en ögonöppnare? Dela dina idéer med fler människor. Se vilka som ständigt kommer med nya perspektiv och infallsvinklar.

8) Vägledaren 

Ibland är du på väg åt fel håll i livet. Då är vägledaren den du vill vända dig till. De är som en GPS när du tror att magkänsla ska hjälpa ditt dåliga lokalsinne.

Hur hittar du vägen till vägledaren? Fråga människor om deras erfarenheter och utmaningar. Det finns kanske någon som varit i din sits och vet precis vägen ut.

Läs också: Därför ska ni inte ”vara vänner” efter separationen

Källa: TIME  Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Utvald läsning