Kvinnor med högre lön än sin man fejkar orgasm dubbelt så ofta

Meg Ryan fejkar orgasm

Hur står det egentligen till med fejkanet nuförtiden? Pratar vi inte tillräckligt mycket och öppet om den kvinnliga orgasmen för att allt färre ska behöva fejka sin njutning?

Tydligen inte.

TV: Kvinnor med högre lön än sin man fejkar orgasm dubbelt så ofta
0:44

Efter reklamen: TV: Kvinnor med högre lön än sin man fejkar orgasm dubbelt så ofta

(0:44)

Slå på ljud

Ny stor studie om kvinnlig orgasm

En ny studie från University of South Florida i USA har djupdykt i ämnet för att få svar på hur vanligt det är, och framför allt – varför? Inte otippat har det med mannen att göra, men man kom också fram till en del intressanta och häpnadsväckande slutsatser på ämnet!

Därför ska du onanera mera – enligt experterna

Skyddar manligheten genom att låtsas

Forskarna fann att kvinnor i heterosexuella förhållanden i ganska många fall justerar sitt sexuella beteende för att skydda partnerns självupplevda manlighet.

Ju mer kvinnan uppfattar att hennes partner är osäker på sin egen manlighet, desto mer nedprioriterar hon sina egna sexuella behov och önskemål och desto större är sannolikheten att hon låtsas få orgasm, konstaterar forskarna.

Sammanlagt bygger studien som redovisas i tidskriften Social Psychological and Personality Science på tre olika undersökningar, som innefattat 636 kvinnor.

Lönen följer med in i sovrummet

Extra intressant är undersökningen som visade att sannolikheten för att en kvinna skulle fejka en orgasm var dubbelt så hög bland de kvinnor som tjänade mer än sina män, än bland de kvinnor som inte gjorde det.

De 5 bästa men ofta bortglömda sexställningarna för kvinnor enligt experter

Alla blir förlorare

Kvinnorna tror att deras höga lön ”avmaskuliniserar ” männen, något de försöker kompensera för i sovrummet för att skydda sina män, spekulerar forskarna.

– När samhället skapar maskulina standarder som är omöjliga att upprätthålla blir alla förlorare, säger Jessica Jordan en av forskarna bakom den aktuella studien.

Tidigare forskning har visat att var femte kvinna fejkar orgasm då och då. Men faktiskt även att överraskande många män gjort det: 16 procent. Men tro inte att din partner går på det jämt. Hälften av alla tror nämligen att deras partner fejkar ibland.

Källa: DN

Foto: TT

Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen
1:28

Efter reklamen: Sexexperterna: Det här är de 5 vanligaste misstagen vi gör i sängen

(1:28)

Slå på ljud

Utvald läsning