RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Kom närmare din syster – 15 frågor som stärker ert syskonband

04 mar, 2019 
Kvinna pratar med sin syster i telefon
Oavsett hur relationen till ditt syskon ser ut går den alltid att utveckla och förbättra. Här är tips på 15 intressanta diskussionsfrågor som bidrar till stärkta band sinsemellan.
Annons

Systerskap är fint – men alla relationer är långt ifrån självklara. En del syskon ses bara vid familjehögtider, medan andra träffas mer eller mindre varje dag. Vissa pratar om allt mellan himmel och jord, och andra nuddar bara vid de mest ytliga samtalsämnena.

Men oavsett hur relationen till din syster ser ut går den alltid att utveckla och förbättra. Ett enkelt steg mot ett bättre förhållande är att kommunicera nyfiket. Här är 15 frågor som fördjupar er relation och stärker ert syskonband – samtidigt som ni får möjlighet att diskutera, analysera och skratta:

1. Berätta om den bästa dagen i ditt liv hittills

Det här är en fråga du borde ställa till alla i din närhet. En viktig tankeställare som garanterat bjuder på intressanta svar.

2. Vill du ha barn – och i så fall hur många?

En personlig fråga som kan vara skön att diskutera med någon som står en nära, samtidigt som den enkelt går att prata förbi om man inte känner för att fördjupa sitt svar.

Annons

3. Berätta om din första förälskelse

Att prata om kärlek är både fint och intimt, samtidigt som den här frågan bjuder på en hel del rolig nostalgi.

4. Berätta om något som du aldrig har sagt till mig förut

Även om du och din syster har en supernära relation finns det garanterat saker som ni inte vet om varandra. Beroende på hur väl ni känner varandra kan det ta olika lång tid att komma med ett svar.

5. Berätta om något som du aldrig har sagt till våra föräldrar förut

Genom att prata om era föräldrar kan ni stärka ert syskonband och tydligare känna att ni är en enhet. Kom bara ihåg att svaret på den här frågan inte får vara samma som på ovanstående.

6. Vad kan du inte leva utan?

Den här frågan kan ni göra mer specifik genom att konkretisera den mot ett objekt, en maträtt, en person eller något liknande.

7. Om du får välja vem som helst i världen, död eller levande, vem hade du då velat träffa?

Lättsam fråga som alltid är rolig att diskutera. Är du och din syster supertighta? Gissa på vem ni tror att den andra kommer att välja – och se hur bra ni faktiskt känner varandra.

Annons

8. Handen på hjärtat – vad tyckte du på riktigt om presenten du fick av mig senast?

Att öva på att vara 100 procent ärlig, även om det kan såra en annan människa, är bra – så länge man tänker på hur man uttrycker sig. Här får man även träna på att inte bli stött av eventuell kritik. Se det som ytterligare ett sätt att lära känna varandra.

9. På en skala från ett till tio – hur obekvämt känns det att svara på de här frågorna?

Även om ni har bestämt er för att diskutera de här frågorna tidigare är det alltid en bra idé att dubbelkolla så allt känns bra under vägens gång. Speciellt med tanke på att vissa frågor är ganska tuffa.

10. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

Lättsam fråga där svaret säger en hel del om personen i fråga. Visar det sig att du och din syster har samma favoritprogram finns det mycket att spinna vidare på.

11. Berätta om ett av dina starkaste barndomsminnen

Även om ni har växt upp i samma hus kan synen på ens uppväxt variera väldigt mycket. Den här frågan ger er möjligheten att diskutera och analysera händelser från förr.

Annons

12. Av de råd som våra föräldrar har gett oss – vilket har du uppskattat mest?

Era föräldrar kan ha gett er helt olika råd längst vägens gång, och ni kan ha tolkat situationer och händelser väldigt olika – vilket gör den här frågan extra intressant.

13. Finns det något som jag har gjort som du inte har förlåtit mig för?

Det här är en seriös fråga som kan komma med jobbiga svar. Samtidigt som den kan öppna upp för försoning och stärka band.

14. I filmen om ditt liv – vem skulle spela huvudrollen?

Kul diskussionsfråga som ger en intressant inblick i hur ni ser på er själva.

15. Berätta om din största rädsla i livet

Genom att berätta om sina rädslor visar man att man litar på varandra. Samtidigt som banden stärks och relationen blir djupare.

Foto: TT/Shutterstock
Artikelinspiration: Hello Giggles

Läs mer:

Bråkar du fortfarande med dina syskon? Så säger psykologen

Så får du vänskapen att hålla – även efter att du har fått barn

Så hittar du en sund balans mellan egentid och familjetid

Annons