RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Isabella Löwengrip om skilsmässan: Fick ingen luft

21 dec, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Isabella Löwengrip om skilsmässan: Fick ingen luft
Isabella Löwengrip har pratat öppet om skilsmässan från Odd Spångberg, men nyligen väckte ett minne starka känslor för henne. "Det bildades en klump i halsen som hoppade till magen och gjordes om till kräkkänslor", skriver hon.
Annons

Det har gått över ett halvår sedan Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 27, valde att ansöka om skilsmässa från maken Odd Spångberg, 28. Paret har två barn tillsammans, sonen Gillis, 4, och dottern Sally, 2, och de senaste sex månaderna har de båda haft betänketid på sig. Men i slutet av november löpte tiden ut och skilsmässan mellan ex-paret gick igenom.

Nu skriver Isabella Löwengrip om de svåra känslorna efter uppbrottet i ett ärligt inlägg på sin blogg. Under nattningen av barnen igår väcktes nämligen gamla minnen till liv och det blev för mycket för henne.

Läs också: Isabella Löwengrip om slutet av sitt äktenskap

”Sally brukar alltid vilja ha Pippi på efter vår läsning vid nattning, men idag önskade barnen Alfons. Som det högg till i magen på mig när låtarna och berättarrösten pratade. Det bildades snabbt en klump i halsen som också hoppade till magen och gjordes om till kräkkänslor. Jag har börjat släppa in bearbetning av skilsmässan och vissa saker påminner om tuffa stunder. Som Alfons på Spotify till exempel”, skriver hon.

Annons

Att lyssna på Alfons slungade Isabella tillbaka till den perioden i våras när Odd och hon fattat beslutet om att skilja sig och behövde bo på skilda håll. Bloggaren flyttade då till en liten etta på Grevgatan på Östermalm i Stockholm, i närheten av lägenheten som hon en gång bodde i som singel innan hon träffade Odd.

Läs också: Blondinbella: När ska vi skörda frukten av slitet?

”Det blev oerhört konstigt mentalt när jag gick där inne på Coop. Varje morgon gick jag upp tidigt, gick till garaget och såg till att vara i huset innan barnen vaknade. Sedan lämnade jag på förskolan och åkte in till stan igen. Sedan varvade vi hämtning och på mina dagar var O borta och jag var i huset tills jag hade nattat barnen och O kom tillbaka vid åtta. Då åkte jag till lägenheten i stan igen och jobbade klart. Upp igen vid fem. I två månader höll jag på så, bara för att barnen aldrig skulle märka att jag var borta”, skriver hon på bloggen och fortsätter:

Annons

”När Alfons spelades ikväll mindes jag så tydligt känslan av att sitta på pallen mellan barnens sängar. Det var ljust ute trots kväll och livet var upp och ner. Egentligen ville jag bara krypa ner hos någon av barnen och stanna där nära tills morgonen. Men det gick inte. Jag fick ingen luft hemma och behövde komma iväg och sova borta.”

Isabella Löwengrip skriver i sitt inlägg att det är svårt för henne att behöva återuppleva känslorna från skilsmässoperioden och att det får henne att gråta, men hon menar också att det är viktigt för henne att bearbeta dem för att kunna gå vidare.

Läs också: Isabella Löwengrip: Jag tänker inte vara rädd längre 

”Det är tuffa minnen som jag behöver gå igenom och vända och vrida på om och om igen. Vissa kvällar som ikväll blir extra tuffa men jag tillåter mig att ha det så. Jag har börjat inse att känslorna inte är farliga. Och att allt måste ut för att kunna bli hel igen. Strax kommer grannarna över, ibland är det skönt att låta tårarna rinna i sällskap”, skriver hon.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Annons