Det är det ideala antalet sexpartners — enligt både kvinnor och män

par i sängen
Se 5 tecken på att du är bra i sängen
0:47

Efter reklamen: Se 5 tecken på att du är bra i sängen

(0:47)

Slå på ljud

Sex engagerar. Att vilja veta hur många tidigare sexpartner ens nya partner har är inte ovanligt. Frågan är bara hur man hanterar informationen. Säg att din nya partner i princip levt i celibat fram till nu eller tvärtom, haft hundratals älskare/älskarinnor?

I en ny studie, publicerad i Journal of sex Research, undersökte man hur många tidigare sexpartners som var önskvärt hos en potentiell, framtida partner.

Genom en onlineundersökning med 188 deltagare kunde man kartlägga människors benägenhet att gå in i en relation med hypotetiska personer med olika mängd sexpartners i bagaget, från 0 till 60.

Därför kan sex göra ont efter klimakteriet - och det här kan du göra åt det

Så många sexpartners är idealet

När det gäller one-night stands eller kortvariga relationer var det optimala antalet mellan två till sex tidigare sexpartners, intresset för personen sjönk något för varje ytterligare partner. Vad gäller korta eller tillfälliga relationer är vi inte lika känsliga med tidigare erfarenheter, särskilt män. Män var även mer benägna att tänka sig en oskuld eller någon med ett lågt antal tidigare sexpartners.

När det kom till långvariga relationer var det mindre skillnad mellan könen, där verkade båda parter lika ovilliga att engagera sig i någon med många tidigare sexpartners. Det optimala antalet sexpartners för ett långt förhållande var två till tre. Efter det minskade varje ytterligare sexpartner gradvis attraktionskraften hos personen i fråga.

"Effekten av antalet tidigare partners var mycket stor," summeras studien. Så, i motsats till teorin att manlig promiskuitet tolereras men inte kvinnlig, uttryckte båda könen ovilja att engagera sig med någon med en alltför omfattande sexuell historia."

Källa: LiveStrong.com

Utvald läsning