Här kan du besöka museet för krossade hjärtan

Museum of Broken Relationships i Zagreb.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Många är vi som har känt sorgen av en relation som tagit slut. Tomheten som uppstår när någon du levt med länge säger att ni har ”växt ifrån varandra”. Eller ilskan och frustrationen när den du trodde var ditt livs kärlek berättar att hen har hittat någon annan.

När de kroatiska konstnärerna Olinka Vistina och Drazen Grubisic separerade kände båda samma motvilja att skiljas från saker som påminde om den kärlek de delat. Det blev inspirationen till Zagrebs Museum of Broken Relationships. Här kunde dessa ting förbli tillsammans.

Läs också: Här är fällorna du ska undvika efter en separation

Det kanske låter kontraproduktivt att dra igång ett sådant projekt när man samtidigt försöker komma över varandra och den före detta relationen – men idén blev verklighet och paret anordnade en ambulerande utställning som besökte platser i hela världen.

Fick öppna ett till – i Los Angeles

Under resans gång började människor donera saker som påminde dem om gånger de fått sina hjärtan krossade, och på så vis växte utställningen.

Idag har museet fått en fast lokal i Kroatiens huvudstad, med en fascinerande samling av objekt som donerats för att de påmint människor om relationer som tagit slut.

Läs också: 5 frågor du behöver ställa innan en skilsmässa

Du kan här se allt från traditionella nallebjörnar och kärleksbrev, till mindre romantiska objekt – som en burk fylld av en kvinnas tårar, en yxa, en elpistol eller varför inte en mans benprotes?

Museet har blivit väldigt populärt med över 1000 besökare per vecka, därför öppnade man 2016 ett likadant museum i Los Angeles.

Källa: Atlas Obscura, Museum of Broken Relationships  Foto: IBL, pressbilder

Mer innehåll från MåBra
Dela på: