RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Vet du vad din partner gillar? 5 frågor att ställa för bättre sex

05 apr, 2023 
par i sovrum pratar om sex
Har du och din partner varit ihop ett tag är det inte ovanligt att sexlivet följer samma rutt varje gång. Återupptäck varandra med hjälp av de här nyfikna frågorna, så ökar chansen för nya äventyr rejält!
Annons

Många tycker att det är jobbigt att prata om sex. Att det är privat och pinsamt – och gud förbjude att man skulle avslöja sina innersta fantasier! Men om du lever i ett tryggt förhållande finns det mycket att tjäna på att våga prata mer öppet om sex med varandra.

Har ni varit ihop ett tag tänker du kanske att du redan har koll på din partners sexuella preferenser. Men vi vågar nästan lova att svaren på (och samtalen runt!) de här frågorna kommer att leda till nya sexuella tankebanor och kanske till och med nya gemensamma erfarenheter.

I Huffington Post tipsar sexexperter om ett antal frågor som kan ta ditt sexliv till nya höjder, och vi har plockat ut de som inspirerar oss mest.

Kvinnor kan få 8 olika typer av orgasmer – lär dig alla härBrand logo
Kvinnor kan få 8 olika typer av orgasmer – lär dig alla här

Vad tänker du på när du onanerar?

Visst finns det detaljer man gärna håller för sig själv – men det finns också många fantasier som kan uppfyllas!

Annons

Vilken är den bästa heta dröm du haft?

Samma här – kanske får ni tillsammans nya idéer att leva ut? En dröm är också just bara en dröm – och kan kännas lättare att dela än sina innersta fantasier.

Vad är det mest tändande – och avtändande – du vet?

Ingen är tankeläsare och ni kommer båda känner er tryggare av att veta vad partnern verkligen inte gillar. Och framför allt kan det hjälpa er att lägga fokus på det som tänder er båda allra mest. Win-win.

Vilken är den mest äventyrliga platsen du drömmer om att ha sex på?

Alla fantasier kanske inte kan, eller eller ens bör förverkligas, men kanske kan ni hitta en twist att bygga på? Eller skapa en gemensam, sexuell bucketlist?

Vad med dig själv känner du dig osäker över just nu?

Att våga prata öppet om komplex eller mentala spärrar kan minska stigmat. Ni kan också lättare hjälpa varandra att komma över de jobbiga tankarna genom att ge mer kärlek och komplimanger och avdramatisera det som oroar er. Trygghet gör det roligare i sängen. Kanske har din partner aldrig ens tänkt på det som du ägnar så mycket tankeverksamhet åt?

Foto: TT

Annons