RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Första dejten: Det här ska ni INTE prata om

14 aug, 2017 
På första dejten kan man börja prata om allt möjligt – men vissa ämnen bör du undvika att ta upp. Det visar en ny undersökning från dejtingappen Happn.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att träffa någon på en dejt för första gången kan vara otroligt nervöst och spännande. Oavsett om ni har pratat en tid på nätet eller träffats på en fest så är en dejt något helt annat – ett tillfälle för er att lära känna varandra på tu man hand.

Det är också ett tillfälle som bäddar för fumliga kommentarer och pinsamma tystnader. Men det värsta är kanske att prata om helt fel saker.

Läs också: Så gör du succé på första dejten – 5 tips

Dejtingappen Happn har gjort en undersökning bland över 4000 av sina medlemmar om vad de absolut INTE tycker är lämpliga samtalsämnen på en första dejt. I topp hamnar tidigare relationer, följt av ekonomi och religion.

Ekonomi och religion är förvisso viktiga frågor att vara någorlunda överens om i en långvarig relation – men att ta upp det alltför tidigt i dejtandet är alltså ett stort ”no no”.

Läs också: Sakerna du ska undvika på första dejten…

Vad SKA man prata om då? Enligt undersökningen är samtalsämnen som drömmar, film eller vänner betydligt bättre val.

Annons

En annan vanlig fråga som kan dyka upp på en första dejt är vem som ska ta notan. Den traditionella (och hemskt ojämställda) bilden är att mannen betalar, och det vill också 48 procent av de tillfrågade männen göra – jämfört med endast 3 procent av kvinnorna. Däremot anser 51 procent av kvinnorna att det bästa är att dela på notan.

Här är siffrorna från Happns undersökning:

 

Annons

Ny statistik: Det gör vi helst på första dejten

Så vet du om dejten är intresserad

Läs också: Ny statistik: Det gör vi helst på första dejten

Annons