Fingrarna avslöjar om din partner riskerar att vara otrogen

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

En mans händer – och i synnerhet hans fingrar – avslöjar hur snäll han är mot kvinnor, visar en ny studie utförd av McGill University.

Forskarna hittade ett samband mellan hormonexponeringen pojkfoster utsätts för i livmodern, händernas utveckling och slutligen deras beteenden gentemot kvinnor när de är vuxna.

Det visade sig att ju mindre längdskillnaden var mellan pekfingret och ringfingret, desto snällare var männen mot kvinnor.

Fingrarnas längd har nämligen att göra med halterna av manliga hormoner – särskilt testosteron – som pojkfoster utsätts för i livmodern. Ju lägre exponering, desto snällare mot kvinnor.

Läs också: 7 tecken på att du träffat den rätta

– Män med mindre längdskillnad mellan pek- och ringfinger tenderar att vara bättre att lyssna, le, skratta, kompromissa och ge komplimanger. Våra studier visar att dessa män har ett mer harmoniskt förhållande till kvinnor. Det förklarar också varför dessa män har fler barn än genomsnittet, säger Debbie Moskowitz, professor inom psykologi, i en pressrelease.

Forskarna fann också att fingerration kan avslöja otrohet – hos både män och kvinnor. Studien kom fram till att ju kortare pekfingret är i förhållande till ringfingret, desto högre halt testosteron var personen utsatt för i livmodern. Och otrohet är ihopkopplat med just en hög halt testosteron.

Studien understryker dock att även om din partners fingrar är olika långa, så är det ingen garanti att han är otrevlig eller otrogen. Dock kan det vara en riskfaktor.

Källa: Medical daily Foto: Shutterstock

 

8 saker lyckliga par säger till varandra

Visa varandra uppskattning, både genom ord och genom handling.

Läs också: 8 saker lyckliga par säger till varandra

 

 

Mer innehåll från MåBra
Dela på: