RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Fingrarna avslöjar om din partner riskerar att vara otrogen

24 mar, 2017 
AvMikaela Råberg
Fingrarna säger mer om din man än du tror. Nya studier visar nämligen att de kan ha betydelse för hur snäll han är mot kvinnor – och om det finns risk för otrohet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

En mans händer – och i synnerhet hans fingrar – avslöjar hur snäll han är mot kvinnor, visar en ny studie utförd av McGill University.

Forskarna hittade ett samband mellan hormonexponeringen pojkfoster utsätts för i livmodern, händernas utveckling och slutligen deras beteenden gentemot kvinnor när de är vuxna.

Det visade sig att ju mindre längdskillnaden var mellan pekfingret och ringfingret, desto snällare var männen mot kvinnor.

Fingrarnas längd har nämligen att göra med halterna av manliga hormoner – särskilt testosteron – som pojkfoster utsätts för i livmodern. Ju lägre exponering, desto snällare mot kvinnor.

Läs också: 7 tecken på att du träffat den rätta

– Män med mindre längdskillnad mellan pek- och ringfinger tenderar att vara bättre att lyssna, le, skratta, kompromissa och ge komplimanger. Våra studier visar att dessa män har ett mer harmoniskt förhållande till kvinnor. Det förklarar också varför dessa män har fler barn än genomsnittet, säger Debbie Moskowitz, professor inom psykologi, i en pressrelease.

Annons

Forskarna fann också att fingerration kan avslöja otrohet – hos både män och kvinnor. Studien kom fram till att ju kortare pekfingret är i förhållande till ringfingret, desto högre halt testosteron var personen utsatt för i livmodern. Och otrohet är ihopkopplat med just en hög halt testosteron.

Studien understryker dock att även om din partners fingrar är olika långa, så är det ingen garanti att han är otrevlig eller otrogen. Dock kan det vara en riskfaktor.

Källa: Medical daily Foto: Shutterstock

 

8 saker lyckliga par säger till varandra

Visa varandra uppskattning, både genom ord och genom handling.

Läs också: 8 saker lyckliga par säger till varandra

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons