RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Erica är 34-åriga Omers första kvinna – hennes ord om bröllopsnatten

19 mar, 2022 UPPDATERAD 04 maj, 2022
Omer och Erica när de gifter sig i Älskar, älskar inte
Erica och Omer från Älskar, älskar inte ville vänta med sex och intimitet tills efter äktenskapet var fullbordat. Omer har dessutom aldrig tidigare så mycket som kramat en kvinna. För MåBra berättar Erica nu mer om hur bröllopsnatten var – och hur relationen gått efter det att tv-kamerorna släckts.
Annons

I succéserien Älskar, älskar inte följer man svenskar som hittat kärleken i en person från ett annat land. Ett par som särskilt uppmärksammats i årets säsong är Erica, 51, från Göteborg och Omer, 34, från Pakistan.

MåBra har pratat närmare med Erica om hur det varit att medverka i programmet – samt hur det gått sen för henne och Omer, efter inspelningens slut.

8 kändispar som hållit sin kärleksrelation hemlig i flera årBrand logo
8 kändispar som hållit sin kärleksrelation hemlig i flera år

Så träffades Omer och Erica i Älskar, älskar inte

Erica och Omer lärde känna varandra via Facebook, där Omer via gemensamma bekanta hittat till Ericas profil. Erica berättar hur hon till en början inte alls var intresserad av hans uppvaktning, men att han inte gav upp i första taget.

– Jag hade inga planer på att inleda ett förhållande. Men han gav inte upp och med tiden började jag sakta att fatta ett intresse för honom, berättar Erica för MåBra.

Annons

Erica beskriver Omer som ambitiös och hon imponerades av hans framtidsvision och planer om ett bättre liv. Han driver ett eget företag i Pakistan och dagen han får permanent uppehållstillstånd kommer Omer och Erica också att starta företag tillsammans här.

– Omer är universitetsutbildad och väldigt intelligent. Jag tyckte hans personlighet och ideal var fina. En kärlek växte sakta fram och till slut föll min mur helt: Jag blev förälskad.

Bara några dagar efter att de träffats fysiskt för första gången, så gifter kärleksparet sig, något man får följa i programmet.

Vill ha barn tillsammans

Erica och Omer hade helst av allt velat bli gravida på naturlig väg tillsammans, något som kan bli svårt med tanke på Ericas ålder.

– Jag har såklart berättat för Omer att chansen för mig att bli gravid på naturlig väg är praktiskt taget obefintlig, och det var han medveten om innan vi gifte oss.

Erica och Omer håller om varandra
Erica har familj i Brasilen. Foto: Privat.

Omer, som precis som Erica är djupt troende, hoppas på att Gud kan hjälpa dem att mot alla odds bli gravida. Om inte annat har de pratat om att adoptera tillsammans, alternativt testa IVF eller använda sig utav en surrogatmamma.

Annons

– Vi båda älskar barn och vill ha minst två tillsammans. Omer vill att jag ska ta det lugnt och vara hemmafru vilket jag absolut inte har något emot. Vi är ett bra stöd för varandra.

Uppdatering 28 april 2022: Ericas tillfälliga svängning i barnfrågan.

I onsdagens program börjar dock Erica att tveka och säger så här till Omer:

– So baby, jag tänkte på det vi pratat om att jag kanske inte kan bli gravid och att vi kanske inte kan få biologiska barn. Men du vet, jag har två barn och de växer upp, så jag börjar känna att barn kanske inte är det viktigaste. Vi borde ta hand om oss själva, du och jag, vara tillsammans och resa tillsammans, säger Erica i programmet och fortsätter:

– Jag säger att jag kanske är klar med att ha barn. Jag känner att det är min tur att leva livet nu. Att ha barn igen betyder att börja om på ruta ett, jag vet inte om jag har det tålamodet. Jag är ledsen.

Omer vill inte göra IVF eller använda sig av surrogatmamma

Sajten Hänt kontaktar i samband med detta program Erica och frågar om vad som fått henne att ändra sig. Hon förklarar då att hon önskat att de gör IVF eller använder sig av en surrogatmamma, något Omer med respekt för sin tro inte vill.

Annons

– Just den dagen så var jag på lite dåligt humör och jag kände att "varför ska han få allt serverat och allt ska vara som han vill, nu får jag sätta lite motspjärn här så att jag också får sätta mina gränser", förklarar Erica för Hänt och fortsätter:

– Jag ska jobba på Omer, jag ska övertala honom på något sätt. Då blir det ju liksom hans biologiska barn så det är det jag vill, om vi nu ska leva hela livet tillsammans. Varför inte liksom? Jag kan inte se vad Gud skulle ha för problem med det om vi älskar varandra, vi är gifta.

Erica om bröllopsnatten: ”Passionerad och fin”

Omer och Erica valde att vänta med intimitet och sex till efter äktenskapet, och Omer hade innan bröllopsnatten med Erica aldrig så mycket som kramat en kvinna. I programmet får man ta del av en något nervös Erica som känner sig lite orolig att hon ska göra honom besviken. När MåBra pratar med henne, efter det hela, är hon betydligt lugnare:

Annons

– Vi klickade på ett själsligt plan. Vår bröllopsnatt var passionerad och fin, och det kändes tryggt för oss båda. Vi hade en naturlig samhörighet och vi vaknade på vår första dag som gifta och var som fnittriga och blyga skolungdomar.

Erica och Omer – så har det gått sen

Stressen från inspelningen hängde kvar ett bra tag, berättar Erica, och relationen har gått lite upp och ned. Kärleken är vilket fall bestående intygar hon.

– Allt var så stort för två ovana, vanliga människor som skulle stråla samman och samtidigt visa det för hela Sverige. Vi har bråkat en del på vägen men vår kärlek är 100 % äkta och vi lyckas för det mesta överkomma våra olikheter och kompromissa.

Hon fortsätter:

– Jag kan ibland undra om jag gjort rätt, men det finns ju inga som helst garantier även om jag exempelvis skulle träffa en man här i Sverige, som var i min egen ålder.

Uppdatering 5 maj 2022: Omer har lämnat landet

En uppgiven Erica berättar under onsdagen för sajten Hänt att Omer har lämnat Sverige – medan hon ligger på sjukhus. Hon har opererats för diskbråck och hon hade önskat att han skulle finnas där för henne genom detta.

Annons

– Jag har diskbråck i ryggen och i nacken. Har svårt att hålla uppe nacken. Jag är lite rädd faktiskt. Jag har haft dålig balans länge och mina ben bär mig inte längre. Ska till akuten idag igen, säger hon i samma stund som hon sitter och väntar på att hennes son ska köra henne till sjukhuset, säger hon till Hänt och fortsätter:

– Han fattar inte hur mycket han sårar mig, och han har väldigt lite sympati. Han frågar inte hur jag mår eller någonting.

Framtiden för Erica och Omer: "En kulturkrock från helvetet"

Några dagar efter att Omer åkte iväg blockade Erica honom överallt, berättar hon för Hänt, men skrev sedan till honom för någon dag sen igen.

– Jag skrev till honom att jag tillåter om du vill skilja dig från mig, för jag orkar inte leva i ovisshet mer. Det är en kulturkrock från helvetet, säger hon i sammma intervju med Hänt och fortsätter:

– Nu är jag bara rädd för min hälsa. Jag bryr mig inte ens om honom längre för jag är rädd för min nacke, jag måste ta hand om mig själv. Jag har slösat all energi på honom och jag har väldigt lite energi kvar.

Annons