Älskar, älskar inte: Så gick det sen för alla paren i säsong 1

Emma och Cherno, och Sandra och Isaya från Älskar, älskar inte.
Sandras barnbesked med Isaya – från Älskar, älskar inte
0:47

Efter reklamen: Sandras barnbesked med Isaya – från Älskar, älskar inte

(0:47)

Slå på ljud

Sista avsnittet av Älskar, älskar inte finns nu att se på discovery+ – tittar du på Kanal 5 ligger du lite efter och får se säsongsfinalen den 29 april.

I programmet har vi fått följa åtta svenskar som funnit sitt livs kärlek i ett annat land, och deras kamp för att få leva ihop i Sverige. Det har varit skratt, tårar och många obekväma tystnader – men hur ser det ut för paren idag, fyra månader senare? Det kan du läsa här!

Här är allt vi om säsong 2 av Älskar, älskar inte.

Älskar, älskar inte – så gick det sen för paren

Isabella och André.

Isabella Gunnarsson Fröstrup och André

Isabella, 27, träffade André, 35, under en längre vistelse i Brasilien. André jobbade som tatuerare där, och har också en nära kontakt med sin spirituella sida och fokuserar mycket på att leva i nuet. Något som klatschar lite med den svenska livsstilen när han kommer till Isabella i Göteborg, och han meddelar att han kanske tänker jobba två timmar per dag, om han känner för det.

Det sista vi såg av paret var när André återvände till Brasilien på luciadagen, 13 december 2020, och då visste de inte när, var eller hur de skulle ses igen.

Isabella tycker att tv-produktionen klippte programmet så att de verkade bråka jämt. Så var det inte egentligen, menade Isabella till en början – men nyligen la hon ut en video på sin Instagram där hon berättar att hon har valt att avsluta relationen med André.

– Som jag har gått ut med tidigare så har jag sagt att det är väldigt vinklat i programmet och det är det. Men det är också för att det också har visat sanningen. Och jag inte har velat se sanningen, säger hon i det över sju minuter långa klippet.

Sandra och Isayah.

Sandra Bodmark och Isayah

Sandra, 35, mötte kärleken i masajen Isayah och åkte ner till Tanzania för att gifta sig med honom där – utan att han ens träffat hennes tre barn i Sverige.

Vi fick se Isayah komma till Sverige och se snö för första gången i Nyköping, men en vecka efter sista inspelningen behövde han åka tillbaka till Tanzania igen, och där är han kvar idag. I mars åkte Sandra ner till Tanzania och spenderade några veckor ihop med maken, men nu är det åter ett långdistansförhållande. De har nu ansökt om ett turistvisum för Isaya och hoppas att han ska få komma tillbaka till Sverige över sommaren.

– Långdistans är påfrestande mentalt och vi tänker väl att vi ska försöka få leva lite familjeliv tillsammans. Vi vill komma in i våra rutiner liksom. Jag tänker också att han får börja lära sig svenska och nu under sommaren är det härligt att komma ut och utforska naturen, säger Sandra till Aftonbladet.

Den långsiktiga planen är att Isaya ska få uppehållstillstånd i Sverige och leva med Sandra och hennes barn här.

Mattias och Thanawarn.

Mattias Sjöberg och Thanawarn Chaijumroen

Mattias, 44 och Thanawarn, 38, träffades genom gemensamma bekanta, och vi får vara med när Thanawarn kommer till Sverige för första gången. Hon lämnar dock två döttrar i Thailand, något som det pratas mycket om och som tvingar fram tårarna i den annars så spralliga och glada thailändskan.

Hon fick sitt visum förlängt och stannade i Sverige hela vägen in i mars månad 2020, innan hon fick återvända hem.

Men innan dess tog paret ett stort steg i sin relation: Mattias friade till Thanawarn på nyårskvällen, då han gick ner på knä och med en silverring frågade henne om hon ville bli hans. Hon sa ja.

Just nu är Thanawarn tillbaka i Thailand som sagt, och pandemin bromsar parets planer på giftermål. Planen är att både Thanawarn och döttrarna ska få uppehållstillstånd i Sverige och bo med Mattias på hans gård i Huskvarna. Hur lång tid det kan ta att göra verklighet av drömmen vet man inte.

– Jag har absolut ingen aning. Jag har hört att det kan ta 11, 12 månader (att få uppehållstillstånd). Men jag tänker såhär: tar det över 6, 7 månader åker jag dit i höst. Om jag får resa med tanke på pandemin förstås, säger Mattias till Aftonbladet.

Tony utan Christy.

Tony Björk och Christy

Tony, 44, från Bjuv fick aldrig träffa sin flickvän Christy från Filippinerna under programmets gång, dels på grund av coronapandemin, och dels på grund av byråkrati. Efter Tonys förra besök i landet hade Christy dessutom fött en dotter, lilla Melissa, som Tony aldrig fått träffa. Tonys föräldrar var dock tveksamma på om Melissa verkligen var Tonys dotter, och krävde att han skulle göra ett faderskapstest.

Det sista vi såg av Tony var att han påbörjade sin resa till Filippinerna, men när Aftonbladet når honom verkar det fortfarande ha varit problem med att ta sig dit, på grund av covid-19. Han säger att han fortfarande kämpar för att få hit sin Christy och deras dotter, och att det är en frustrerande situation.

Emma och Cherno.

Emma Jagne Karlsson och Cherno Jallow

Emma, 23, har själv rötter i Gambia, och det var på en resa dit hon träffade sin Cherno, 28. Vi fick följa Emma när hon åkte ner till Gambia och gifte sig med Cherno på plats, och se hur han sedan fick sitt uppehållstillstånd i Sverige beviljat. På grund av att Chernos är muslim hade paret inte kunnat bo ihop eller sova i samma säng innan bröllopet.

Det sista vi såg på tv av Emma och Cherno var att han började finna sig till rätta i Sverige och kom bra överens med Emmas svenska (och gambianska) familj. Han gillade till och med Kalles kaviar.

De är idag fortfarande gifta och bor i Borås. Cherno studerar svenska samtidigt som han jobbar på ett konsultföretag och extraknäcker som modell. Paret har också många drömmar inför framtiden: De pratar om att flytta till Stockholm, köpa mark i Gambia och planerar en Europa-resa.

Emma beskriver dem som bästa vänner och "soulmates", men barn får vänta tills de stadgat sig lite mer. På pappret i Sverige är de ännu inte gifta, så det kan bli aktuellt med ännu ett bröllop inom kort.

Rebecca och Micael.

Micael Sievertsson och Rebecca Lawal

Micael, 50, träffade Rebecca online på en dejtingsida, och de hade faktiskt aldrig träffat varandra i verkligheten när tv-programmet började spelas in.

Vi fick följa Micael när han åkte till Nigeria för att träffa henne för första gången, och se hur paret funkar lika bra ihop IRL som i sina videochattar. Mot slutet av resan friar Micael till Rebecca på en strand, och hon säger ja.

Rebecca fick i slutet av programmet avslag på sin visumansökan, och har sedan dess sökt ännu en gång – och åter fått avslag på sin ansökan. En stor besvikelse för det förälskade paret. Nu har de istället ansökt om uppehållstillstånd för henne, och väntar i skrivande stund på ett besked – blir de nekade igen är Micael beredd att anlita en advokat för att överklaga beslutet.

Ivan och Hanna.

Hanna Eguren och Ivan Kruger

Hanna, 23, träffade Ivan, 28 på en resa till Sydafrika och de blev snabbt förälskade. Vi såg i programmet hur Ivan kommer till Stockholm och får bo med Hanna i hennes mammas lägenhet – med alla hans äventyrsprylar som tar upp halva vardagsrummet i början.

Han fick även sitt uppehållstillstånd beviljat, även om hans känslor för att bo i Sverige kanske inte tycks helt övertygande.

Idag har paret flyttat ihop i en tvåa på Kungsholmen, och Ivan har fått heltidsjobb som snickare, men har planer på att kanske starta eget företag en dag. Hanna tar examen i år och tänker sedan söka ekonomijobb. Hon vill gärna att de gifter sig och skaffar barn och hus – men innan dess vill hon att de köper en segelbåt och seglar jorden runt – och enligt henne är Ivan med på noterna.

Aoi och Nicole.

Nicole Rosén och Aoi Izumihara

Nicole, 25, träffade kärleken Aoi, 26 när hon studerade i Japan. Under säsong 1 får vi följa Aois första besök i Sverige, och hur han i tre månader bor med Nicole – och hela hennes familj.

Det sista vi fick se av paret var att de sa hejdå på flygplatsen, och planen var att de skulle ses igen i juni när Nicole skulle åka till Japan. Nicole har inte velat svara på intervjufrågor, men nyligen la hon upp en video på sitt Instgram-konto där hon berättade att hon och Aoi inte längre är ett par.

– Det var jag som valde att avsluta det hela. Mer än så kommer jag inte kunna säga av respekt för Aoi, vi har fortfarande kontakt. Det har varit väldigt fredligt, och inte så dramatiskt som många kan tro. Vi pratade senast nu i dag, säger hon i videon.

Källa: Aftonbladet, Hänt, Discovery+ Foto: Discovery+

Utvald läsning