RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Forskare: Detta bör alla par göra dagligen för en bättre relation

12 maj, 2017 
Tänk om du kunde göra något varje dag som både känns skönt och är bra för relationen? Forskarna har ett hett tips – och nej, vi talar inte om sex...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vill du förbättra din relation på ett härligt sätt? Då har forskarna ett bra råd till dig och din partner.

Enligt en ny studie från Northumbria University som presenterades på British Psychological Societys årliga konferens kan daglig massage stärka en parrelation. I studien fick 19 par genomgå en tre veckor lång massagekurs. Före och efter kursen fick de besvara ett frågeformulär om sin fysiska och psykiska hälsa, bland annat hur stressade de kände sig och hur nöjda de var med sin kärleksrelation.

Efter kursen kunde forskarna se att deltagarna mådde bättre, var mindre stressade och hanterade vardagens upp- och nedgångar bättre. De kände en ökad närhet och intimitet i relationen och upplevde att förhållandet kändes mer stabilt.

Läs även: 10 viktiga steg till en lycklig relation

Massagens positiva effekter på hälsan är väldokumenterade, men denna studie visar att det inte krävs någon dyr professionell massage för att uppnå goda resultat. En enkel knådning av ryggen eller fötterna i soffan ger goda effekter, tar väldigt lite tid – och är helt gratis.

Annons

Intressant nog var det inte bara den person som blev masserad som mådde bättre – även partnern som gav massagen upplevde en höjning i humöret. Tre av fyra par fortsatte ge varandra regelbunden massage även efter kursen – och hela 91 procent uppgav att de skulle rekommendera andra par att börja massera varandra.

Hur gör man då för att ge en bra massage? Här får du användbara tips!

Källa: Health.com
Foto: IBL

Så får du en hälsosam relation – 5 tips

Läs även: Så får du en hälsosam relation – 5 tips

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons