Därför skaffade Marie Nilsson Lind inte några barn

marie nilsson lind valde ett liv utan egna barn.
Hör Marie Nilsson om sorgen efter Josefin: ”Jag blev halv när hon inte fanns längre"
1:14

Efter reklamen: Hör Marie Nilsson om sorgen efter Josefin: ”Jag blev halv när hon inte fanns längre"

(1:14)

Slå på ljud

Den 60-åriga gotlänningen tillika Ainbusk-sångerskan och kompositören Marie Nilsson Lind lämnar få oberörda under sin medverkan i TV4-programmet Så mycket bättre som rullar på kanalen just nu.

Jag mötte Lassie-artisten, som tidigare öppnat upp om sorgen efter sin syster Josefin Nilssons död, lämnade inte ett öga torrt med sin tolkning av Daniel Adam Rays låt Somewhere in Stockholm, en låt som han gjort tillsammans med Tim ”Avicii” Bergling.

Låten handlar om musiker och artister som gått bort, och alla i programmet blev minst sagt drabbade av Maries tolkning.

– Det är nog en fantastisk orkester i himlen och det vill jag försöka att säga i den här sången, säger Nilsson Lind i programmet.

deltagarna i så mycket bättre 2021

Gänget i Så mycket bättre 2021. Gustaf Norén, Marie Nilsson Lind, Melissa Horn, Thomas Stenström, Maxida Märak, Peter Jöback, Siw Malmkvist, Viktor Norén, Moonica Mac, Harpo, Andreas Mattsson och Daniel Adams-Ray.

Därför valde Marie Nilsson Lind att inte skaffa barn

Marie Nilsson Lind som länge tampats med psykisk ohälsa, depressioner och tvivel på sig själv valde att leva ett liv utan barn. Hon har alltid tagit ett extra stort ansvar för sina syskon, och med facit i hand känner hon att livet som bonusmamma varit perfekt.

– Jag hade inte orkat få egna barn. Man kan ju älska andras ungar istället, säger hon nu till Ica-kuriren och refererar till maken Magnus Linds barn.

– Vi träffades när jag var 29 år. Han är 15 år äldre och har barn från en tidigare relation. Vi är fortfarande kära i varandra, det blir 30 år av kärlek. Jag är så glad över honom. Han har räddat mig. Han är en helt annan personlighetstyp än jag är, säger hon och menar på att hon är mer av den ängsliga sorten.

Så sörjer Marie Nilsson sin syster Josa

Den 29 februari 2016 fann Marie Nilsson Lind sin syster Josefin Nilsson livlös i sin säng, systern blev bara 46 år gammal. Nu har det gått mer än fem år sedan hennes bortgång, och Marie Nilsson Lind har både varit med i en dokumentär om Josefin Nilssons liv, och släppt Josas bok – som är baserad på systerns dagboksanteckningar och brev.

Foto: TT/Instagram

Utvald läsning