RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Christer Sjögrens relation till dottern Charlotta och barnbarnen

29 dec, 2021 
christer sjögren
tt
Samtidigt som det nu är dags för Vikingarnas avskedsturné gör frontmannen Christer Sjögren klart att han ser fram emot att umgås med familjen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Elin Nordegren och Tiger Woods – kärlekshistorian och otrohetsaffärenBrand logo
Elin Nordegren och Tiger Woods – kärlekshistorian och otrohetsaffären

Dansbandskungen Christer Sjögren, 71, har sedan han i slutet på 1970-talet tog över rollen som frontfigur i Vikingarna, hängt med på resan mot att bli Sveriges största dansband. Just nu är sångaren ute på bandets avskedsturné, till många av fansens förtret. Farvälturnén har pågått under hösten 2021 och fortsätter även under 2022.

Avskedsturnén som pågått sedan hösten 2021 får bandmedlemmarna att bli aningen nostalgiska. Här ser vi Christer Sjögren, Jörgen Arnemar och Erik Lihm som tittar på gamla bilder på färjan från Oskarshamn till Visby innan en spelning nu i oktober.

”Vi är egentligen pensionärer”

– Vi vill inte köra längre. Vi har hållit på så länge och är ju egentligen pensionärer, förklarade Christer Sjögren i Aftonbladet samtidigt som han gjorde klart de i samband med avskedsturnén såklart fått lite blodad tand på att fortsätta i alla fall.

Annons

Men trots det ser dansbandskungen fram emot tiden efter finalturnén, som kommer präglas av familjeliv på hemmaplan och i fjällen.

– Men någon form av musik kan det förstås bli, men vi kallar det Finalturen för vi vill inte dra det längre.

Hustruns lycka över Christer Sjögren

Till vardags hänger Christer Sjögren med hustrun Brigitta Sjögren, 71. Paret har varit gifta sedan 1970, och Brigitta är glad över att få ha sin make hemma på Hammarö utanför Karlstad på heltid.

– Ja, hon är glad för det. Nu fick vi ofrivilligt prova på hur det var under pandemin och jag brukar säga att det kanske var bra det här med corona för nu fick jag känna på hur det är att vara arbetslös. Det har jag aldrig varit i hela mitt liv, men det var nog någon nytta med det också. Man hinner med familjen och jag har som sagt hus och bilar, fortsatte han i intervjun.

1990 hade Christer Sjögren en uppmärksammad romans med Lotta Engberg. Hustrun Birgitta förlät dock sin make för vänsterprasslet, och idag ska där inte vara några ”hard feelings”, säger Christer Sjögren i magasinet Hemtrevligt nu.

Så är relationen med barnbarnen

Under sina år tillsammans har Christer och Birgitta gett liv åt dottern Charlotta Sjögren, 51, som i sin tur ynglat av sig och fått barnen Norah, 16, och Nellie, 10. Dottern och barnbarnen bor bara en bit bort ute på Hammarö så efter turnén blir det en hel del häng med familjen.

Annons

– Det är mest hus, hem och familj. Min dotter Charlotta och mina barnbarn Nora och Nelly bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, tycker jag, säger Christer till Hemtrevligt.

Foto: TT

Annons