Är du stressad inför bröllopet? Här är 9 tecken på att du har blivit en bridezilla

Du minns säkert hur du med rofylld blick satt i soffan och såg tv-serier som Bridezillas och Say Yes to the Dress och tänkte ”Herregud, så de överdriver. Jag kommer vara hellugn när jag ska gifta mig.”. Nu sitter dock förlovningsringen på ditt finger och bröllopet närmar sig fortare än kvickt. Plötsligt handlar all vaken tid om bröllopet och nåde den som försöker prata om något annat än er stora dag.

Läs också: Fina Ikeahacks till bröllopet

Du har med högsta sannolikhet blivit en bridezilla.

Tror du mig inte? Här är 9 tecken:

1. Dina vänner är rädda för dig

Av dina fem bästa vänner har fyra av dem redan nu tackat nej till att bli din hederstärna. Ingen vågar helt enkelt ta på sig att ordna din möhippa eller vara din högra hand med de höga krav du ställer.

2. Du fokuserar ohälsosamt mycket på detaljerna

Givetvis vill du att allt ska vara perfekt in i minsta detalj. Men att skälla ut din syster för att hon glömde bort en punkt i inbjudningskorten är inte rätt väg att gå. Särskilt inte när hon erbjöd sig att göra dem gratis och har suttit uppe hela natten.

Läs också: Så tyder du klädkoderna till sommarens bröllop

3. Du är lättirriterad

Du fräser åt alla som pratar med dig. Inte för att du är arg på personen, utan för att du är så oerhört stressad att så fort du hör ditt namn stiger irritationen naturligt.

4. Du vill prompt ha VITA rosor

INTE krämfärgade! Och rosorna får inte ha minst tillstymmelse av torka på bladen. Alls.

Läs också: Billigare bröllop ger lyckligare äktenskap

5. Du tvingar dina gäster att stänga av mobiltelefonen

Du har förbjudit dina vänner att fota och lägga upp bilder på sociala medier från bröllopet. Inte för att det ska vara en privat tillställning utan för att du vill vara säker på att de bilder som delas är sådana du vet att du ser helt flawless ut på.

6. Du anser att du har full kontroll över dina tärnor 

Du har valt en ljus, lavendelblå nyans för brudtärnornas klänningar. Samtidigt har du förbjudit dina brudtärnor från att sola eller göra en spraytan innan bröllopet – det måste ju se enhetligt ut på bilderna!

Läs också: 5 viktiga saker att tänka på innan ni gifter er

7. Du ser bröllopstårtan som kronan på verket

I jakten på den perfekta bröllopstårtan har du scannat av varenda bageri och provsmakat samtliga alternativ inom en radie av 50 kilometer från ert hus. (Kom ihåg: du ska äta tårtan, inte gifta dig med den.)

8. Du tror att dina gäster bryr sig om ditt val av Stockholmsvitt eller äggskalsvitt

Det är ingen som bryr sig om vilken nyans av vit porslinet har. Dina gäster kommer tycka att ert bröllop är fantastiskt eftersom du och din partner gifter er – inte för att ni har en något kallare nyans av vit på porslinet.

Läs också: 7 tips för er som bjuder barn till bröllopet

9. Du träffar inte dina singelvänner längre

Plötsligt har du inte tid att träffa dina vänner. Ja, de som är ogifta åtminstone. De som redan har gift sig har ju massor av tips att ge dig!

Stämmer majoriteten in på dig? Kom ihåg att ett bröllop handlar om glädje och kärlek. Och att det ibland kan vara klokt att ta ett steg tillbaka och visa uppskattning för de som gör allt för att ert bröllop ska bli så bra som möjligt. 

 

Brudklänningar – 5 viktiga saker att tänka på

Läs också: Brudklänningar – 5 viktiga saker att tänka på

 

 

Utvald läsning