Är din partner otrogen? 8 varningssignaler att vara uppmärksam på

20 maj, 2016 
Fler än man vill tro är otrogna mot sina partners. Här är några tecken som kan avslöja den som vänstrar med någon annan.
Annons

Enligt en undersökning har var femte gift svensk man varit otrogen. Den typiske otrogne mannen bor i en storstad, är högutbildad och tjänar bra. Misstänker du att din man har en affär? Det är naturligtvis svårt att vara helt säker – men här är några tecken på att du kan ha rätt i dina misstankar.

1. Han har varit otrogen förut

För en person som varit otrogen tidigare är steget inte lika långt att vara det igen – jämfört med någon som aldrig bedragit sin partner.

2. Han är en narcissist

Personer med narcissistiska personlighetsdrag tror att de har rätt till fler saker än andra. De är mer benägna att vara otrogna eftersom de känner att de inte behöver spela efter reglerna.

3. Han känner ingen skuld

Recept.se Nyhetsbrev

Män som inte känner ånger eller skuld när de gör något fel är de främsta otrohetskandidaterna. De hålls nämligen inte tillbaka av dessa känslor på samma sätt som andra gör.

4. Han är en utmärkt lögnare

Om han är bra på att ljuga om andra saker i hans liv, då är han förmodligen bra på att ljuga för dig om otrohet.

Annons

5. Han tillbringar mindre tid med dig

Du tittar på tv, han sitter vid datorn. Du går till sängs, han stannar uppe sent. Ni bor i samma hus, men är aldrig tillsammans. Om du märker att din man börjar dra sig undan behöver det inte vara ett tecken på otrohet, men att något i ert förhållande är fel.

6. Han vill ha mindre närhet

Vill han inte vara intim längre? Går han och lägger sig med kläder på fast han en gång sovit naken? Det kan vara tecken på att han är intim med någon annan.

7. Hans datorvanor har förändrats

Sitter han framför datorn allt oftare? Det här kanske inte är det bästa tipset moraliskt sätt, men om du undrar vad din man gör vid datorn halva nätterna kan du kolla historiken i er webbläsare.

8. Hans mobiltelefonvanor har förändrats

Här är några varningstecken: Din man har börjat ha telefonen i fickan, när han tidigare låtit den ligga framme. Han har även börjat smyga undan när det ringer eller när han får sms.

Annons

Källa: Sheknows.com

Av: Anna Sundesten

Bild: Thinkstock

Läs mer:
Tyck till: Kan otrohet leda till något gott?
Därför är svenskarna otrogna mot varandra
”Jag är otrogen på nätet – är det fel?”
Män som har ”allt” – därför är de otrogna
Fantasier om andra kan krydda ditt sexliv

Annons