Anna Lindmarkers äldsta söner Axel och Patrik – så lever de idag

Anna Lindmarkers äldsta söner Axel och Patrik – så lever de idag
1:08

Efter reklamen: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

(1:08)

Slå på ljud

Vi har sett Anna Lindmarker, 61, i tv-rutan sedan 80-talet, det numera folkkära och trygga nyhetsankaret med en allt jämt välklippt frisyr. Hennes karriär är lång och efter en tid som frilansare på Ekot i Sveriges Radio blev hon senare ett välkänt ansikte som nyhetsuppläsare i Aktuellt på SVT. Men sedan 1997 är det TV4-Nyheterna som gäller för journalisten.

Anna Lindmarker om sorgen efter makens bortgång

Det var även på TV4 som hon mötte kärleken i den framlidne Lars Weiss – som står som grundare av just TV4-Nyheterna. Det var sommaren 2021 som han gick bort efter en tids sjukdom, och Anna Lindmarker sörjer sin man sedan 20 år tillbaka. På sociala medier skrev hon i samband med hans död:

”Min stora kärlek, min älskade man, min vän - Lasse. Sorgen är obeskrivlig. Vi kommer att sakna honom för alltid”.

Tillsammans med Lars Weiss har hon 15-årige sonen William, och sedan sitt tidigare äktenskap med Pär Josefsson har Anna Lindmarker även sönerna Axel, 30, och Patrik, 28.

Anna Lindmarker tillsammans med Lars Weiss och sonen Willy ute på tur 2007.

Anna Lindmarkers ord om äldsta sönerna

När barnen var små berättade Anna Lindmarker i Aftonbladet att hennes två äldsta söner brås på henne, i varje fall när det kommer till att prata – och det rejält.

– I alla fall Axel. Patrik pratar också. I alla fall när han får chansen. Vilket inte blir så ofta. Nej, det där får man väl försöka styra som mamma. De är också väldigt positiva. Och jag tror att jag är det också. De är med på allt och tycker inte saker är tråkiga. Jag har väldigt roligt med dem, just för att de är så entusiastiska.

Anna Lindmarker med sönerna Patrik och Axel Premiär på Gröna Lund 2005.

Micael Engström/TT

Här är Anna Lindmarkers två vuxna söner idag

Annas äldsta son Axel Lindmarker bor i Stockholm och arbetar enligt sajten LinkedIn som digital designer på konsultföretaget Samsen, och han har tidigare varit anställd på Klarna och Google Creative Lab. På Axel Lindmarkers sociala medier visar han gärna upp både bröd och sina designprojekt. Han designar inte bara digitala produkter utan även fysiska föremål, berättar han på sin hemsida.

Även 28-årige Patrik Lindmarker bor som sin bror i huvudstaden, och enligt Facebook studerade han samhällsvetenskap på Jensen Gymnasium när det begav sig. Enligt LinkedIn är han numera studerande vid Medieinstitutet.

Foto: TT/Instagram