RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Anna Lindmarker om kampen bakom kulisserna i TV4

17 mar, 2022 
”Det är tufft”, säger hon.
Nio månader efter maken Lars Weiss bortgång berättar nyhetsankaret Anna Lindmarker om den tuffa kampen på arbetsplatsen TV4 hon upplever just nu i samband med kriget i Ukraina.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"Brand logo
TV: 5 starka ögonblick vi minns från "Malou efter tio"

I juli 2021 somnade journalisten Lars Weiss in efter en tids sjukdom. Han blev 75 år gammal. Lars Weiss som var grundaren av TV4 Nyheterna lämnade efter sig sitt livs kärlek Anna Lindmarker, 61, och 15-årige sonen William samt bonusbarn.

Lars Weiss och journalisten tillika nyhetsankaret Anna Lindmarker levde tillsammans i över 20 år. Parets relation började som kolleger och vänner när Anna Lindmarker började på TV4 1997.

När Lars Weiss gick bort skrev Anna Lindmarker på sina sociala medier:

Annons

”– I’m your man. Det var några av de sista orden han sa till mig, min stora kärlek, min älskade man, min vän - Lasse. Sorgen är obeskrivlig. Vi kommer att sakna honom för alltid”, skrev hon på Instagram då.

Anna Lindmarker och framlidne maken Lars Weiss på röda mattan 2015.

Anna Lindmarkers kamp i TV4

Den senaste tiden har varit tuff, och rådande världsläge gör inte livet enklare för nyhetsankaret Anna Lindmarker. Dagligen utsätts hon från den fruktansvärda nyhetsrapporteringen från kriget i Ukraina. Hon gör klart att hon snudd på går sönder över allt hon får se och höra.

Annons

”Utan att på något sätt vilja ta uppmärksamhet från de verkliga förfärligheterna och vidrigheterna i Ukraina så är det tufft för oss på nyhetsredaktioner.”

”Jag går sönder lite inombords”

”Vi måste titta på och välja bort bilderna som är så fasansfulla att de inte går att sända och vi läser allt, även sånt som många andra undviker för att det är för svårt. Jag går sönder lite inombords”, skriver hon på sina sociala medier samtidigt som hon visar upp bilder på sig själv och hundarna i naturen.

”Så att få ta en dag i solen nära skogen med världens bästa Anna och låta sorgen, skräcken och hemskheterna få rinna av en stund medan vi tittar på hundarna och lyssnar på fåglarna är oerhört välbehövligt.”

Anna Lindmarkers beslut efter makens död

Tidigare i år tog Anna Lindmarker beslutet att göra sig av med huset i vilket hon och maken bodde ihop i drygt två decennier. Huset där Annas barn från ett tidigare äktenskap, Axel, 30, och Patrik, 28, samt Anna och Lars gemensamma son Willy, 15, vuxit upp.

Annons

Enligt uppgifter på bostadsmarknadssajten Booli landade slutpriset i Anna Lindmarkers försäljning på 32,4 miljoner kronor.

Foto: TT/Instagram

Se också: Svenska programledarna då och nuBrand logo
Se också: Svenska programledarna då och nu
Annons