9 tips för en lyckad sommar för relationen

moget par tar selfie
VIDEO: 9 tips för en lyckad relation i sommar
1:39

Efter reklamen: VIDEO: 9 tips för en lyckad relation i sommar

(1:39)

Slå på ljud

Här är nio saker att fundera igenom i förväg, som ökar chansen att du och din partner kommer tillbaka utvilade, nöjda och påfyllda med energi både individuellt och som par.

Sätt låga förväntningar

Då kan ni bara bli positivt överraskade! Det här kan ju låta pessimistiskt, men att utgå lite från att det inte kommer bli perfekt, kommer göra det lättare att bli nöjd med utfallet av dagen eller resan. Och att ofta bli positivt överraskad kommer höja stämningen.

Prata igenom förväntningarna på semestern

Då minskar risken för att man blir besviken och det uppstår gräl för att det inte blev som man föreställt sig. Det är också lättare att i förväg anpassa så att båda blir nöjda.

Dela på idéerna och ansvaret

Ofta är det en som är mer projektledare eller som brinner mer för det som komma skall. Men se till att komma överens om några saker ni gör för din skull, som ger dig glädje och energi, och några saker som din partner tycker om. Och givetvis, att dela även på ansvarsbiten.

Dela upp er

Samtidigt, bara för att ni är på parsemester betyder inte det att ni måste göra allt tillsammans.

Gör upp en budget

Då vet ni vart ni ska hålla igen och vart ni kan unna er, och så slipper ni onödiga tjafs om ekonomin under semestern.

Sätt upp en reservplan med fina saker att göra om det inte blir som ni tänkt

Med en mental backup-plan blir inte fallet så hårt. Kolla in så att det finns något att se och upptäcka även i ösregn, ta med spel, böcker eller ha filmer nedladdade.

Röda dagar 2023 – så tar du ut semesterdagarna för längst ledighet

Lägg bort skärmarna

Spela spel, ta er tid att gå långpromenader och prata igenom fina minnen. Testa en ny aktivitet tillsammans? Det kan bjuda på många skratt!

Guldströssla det som är tråkigt

Ska ni bygga trall, måla staket eller något annat som spontant känns lite halvtrist under semestern?

Försök göra det så härligt det går! Muta er själva med ett restaurangbesök efter att garaget är städat, häll upp ett glas vin och lyssna på en bra podd samtidigt som du målar och ta rast för att åka och bada – till exempel!

Välj glädje

Gör det bästa av situationen så kan ni skapa massa mysiga, knasiga minnen tillsammans, även fast de inte blev som ni tänkt. Glöm inte att se det vackra i det lilla!

Foto: TT

SE OCKSÅ: 8 trick för att koppla bort jobbet på semestern
1:50

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 8 trick för att koppla bort jobbet på semestern

(1:50)

Slå på ljud