RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

9 milstolpar i en relation som betyder mer än du tror

09 mar, 2020 
Det är inte bara bröllop och barn som definierar en relation – det finns mycket på vägen dit som är minst lika viktigt. Här är nio händelser ni inte ska underskatta!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

5 tecken på att du ha träffat den rättaBrand logo
5 tecken på att du ha träffat den rätta

När frasen ”ta relationen till nästa nivå” dyker upp – vad tänker du då? Kanske är det förlovning och giftermål – eller att skaffa barn? Och ofta är det dessa stora beslut som får utgöra nedslagen i ens relationstidslinje.

Första dejten, träffa föräldrarna, flytta ihop, frieri, bröllop, barn – alla jättefina och härliga händelser, men det finns så mycket som händer däremellan, som också förtjänar att hyllas, och som kan vara minst lika avgörande för om ni fortsätter vara ihop eller inte.

Här är nio tillfällen i relationen som betyder mer än du kanske tror.

Att gråta inför den andre för första gången

I början vill man alltid visa sig från sin bästa sida, vara glad och härlig och nykär. Men livet händer – och kanske något som gör en väldigt ledsen. Om du då vågar visa dina känslor och gråta inför dig nya älskling visar det hur nära ni faktiskt har hunnit komma varandra.

Eller kanske ser ni en sorglig film ihop och den du dejtar fäller en tår. Det här är en uppvisning av en persons känsloregister, enligt sexologen Gigi Engle som intervjuats av Huffington Post – något fint och ärligt som bör uppskattas.

Annons

Första gemensamma Instagram-posten

Eller första uppvisningen av er relation på sociala medier över huvud taget. Det är en stor grej för många, att våga berätta för världen att ni har valt varandra – det är lite som att ni blir ett officiellt par, även inför de människor ni inte pratar med dagligen. Kanske blir några av era vänner/bekanta förvånade, medan andra tycker ”äntligen”.

Första gemensamma semestern

När ni reser ihop får ni kanske uppleva varandras bästa – och sämsta – sidor. Du kanske får svar på frågor som ”Hur är han när det gäller att hålla viktiga tider?” eller ”Hur är hennes humör kl 04 på morgonen?”. Det, förutom att du får veta hur hen är utanför sin vanliga, trygga hemmiljö – och ni får en chans att skapa minnen för resten av livet.

Första gången ni pratar sex

I början är sexet ofta härligt för att det är nytt och spännande och ni är kåta på varandra. Det kan också vara lite tafatt, och egentligen inte exakt som du vill ha det, men där och då gör det inte så mycket.

Annons

Därför är det så stort när ni väl vågar börja prata med varandra om vad ni gillar i sängen och inte. Det kan också ses som ett tecken på att ni ser relationen som något att satsa på långsiktigt.

När ni träffar varandras vänner för första gången

Ibland kan det kännas mer laddat att träffa varandras vänner än att träffa familjen. Ens vänner har man trots allt valt själv och de speglar en på många plan. Därför känns det extra bra när man blir ”en i gänget” med sin nya pojk-/flickväns vänner. Ens vänner kan också ha stor påverkan på hur relationen går framåt, då de (förhoppningsvis) berättar för en om något verkar fel.

Ert första gemensamma projekt

Att skapa någonting ihop från idé till färdigt resultat är verkligen något som kan föra er samman – oavsett om det handlar om en tavelvägg hemma eller att ni ska planera er drömresa eller totalrenovera sommarstugan.

Ett projekt kan också lära er en del om varandra, som om någon är den som tar ”chefsrollen” eller om ni har helt olika arbetsmoral.

Annons

Första gången ni pratar på djupet

Att samtalen flyter på är ett gott tecken, men om det stannar på en ytlig nivå och ni bara pratar om filmer ni sett eller vad som hänt under dagen på jobbet är det svårt att verkligen lära känna varandra. Så när ens nya partner öppnar upp sig och delar med sig om något personligt första gången är det en stor sak, och ett tecken på hens tillit till dig, eller din till hen om situationen är omvänd.

Första gången ni ser varandra ”in action”

Då menar vi inte när ni har sex, utan kanske spelar du fotboll och din partner kommer till en match för första gången. Eller kanske spelar hen i ett band och du för första gången dyker upp på en av dennes konserter.

Många av oss som har en passion eller en hobby ser det som en stor del av oss själva, och att ens nya partner vill vara en del av det visar att hen bryr sig och att det som är viktigt för dig också kan vara viktig för hen.

Annons

Ert första bråk

Att bråka är i sig kanske inget man vill minnas med glädje, men det är en viktig punkt i en relation – för alla par bråkar ibland. Det viktiga är att ni kom förbi det, att ni kunde kommunicera som två vuxna människor.

Det är också ett tillfälle när vi lär oss mycket om varandra och hur den andre hanterar motgångar – kanske är du väldigt rakt på och offensiv när du blir arg, medan din älskling är mer försiktig och har svårt att hitta orden – eller går hen bara därifrån?

Hur som helst – glöm inte att uppskatta de små sakerna du och din kärlek får dela!

Inspiration: Huffington Post   Foto: TT

Läs mer:

Så tar ni er bäst igenom ett gräl – 6 steg till en starkare relation

Relationsexperten: Så bryter du den obekväma tystnaden

Egentid i relationer? Så hanterar ni olika behov

Annons