Världens värsta kollega – 7 saker vi hatar när andra gör på jobbet

En person som nyser, pratar högt i telefon och kaffekoppar

På en arbetsplats finns det många att ta hänsyn till. Problemet kan vara att det som du tycker är oförskämt och störigt kanske verkar helt normalt för en kollega. Men här är en lista med sju saker som man bör låta bli att göra på jobbet om man vill undvika irriterade arbetskamrater.

Se också: 6 saker du aldrig ska säga till din kollega

6 saker du aldrig ska säga till din kollega
1:42

Efter reklamen: 6 saker du aldrig ska säga till din kollega

(1:42)

Slå på ljud

7 saker vi hatar när en kollega gör

Har du stött på någon arbetskamrat som gjort detta? Eller kanske känner du igen dig själv? Här är en lista på sju ovanor inspirerade av Huffpost.com.

1. Lämnar saker på andras skrivbord och stökar till

Kanske har du en arbetskamrat som gillar kaffe och som konstant bär omkring på en kopp. Den där koppen kan sedan ställas ner på lite olika ställen, förutom där den ska vara (diskmaskinen!), kanske hamnar den på ditt skrivbord istället. Det brukar inte uppskattas.

2. Går till jobbet när du är sjuk

Gå inte till jobbet när du är sjuk. Har du feber eller snorar uppskattar inte kollegorna att du smittar dem, oavsett om du säger att det beror på allergier eller inte. Diane Gottsman, etikettexpert säger till Huffpost:

– När någon hostar och nyser på kontoret och du ser partiklarna i luften genom solljuset, kan du inte låta bli att känna dig irriterad och kanske lite äcklad.

Vi producerar dubbelt så mycket – men jobbar lika länge

3. Pratar i telefon väldigt högt

Det här kan vara svårt, för många jobb kräver att du svarar i telefonen när det ringer och långt ifrån alla har ett kontor med en dörr som man kan stänga om sig. Men det kollegor kanske stör sig mest på är dina privata högljudda samtal, alla är ju inte jätteintresserade av vad du ska äta till middag ikväll eller provresultatet från vårdcentralen.

4. Spelar musik utan hörlurar

Det är inte troligt att de andra på kontoret vill höra din musik, de flesta tycker nog att det är väldigt distraherande. Speciellt om du arbetar i ett öppet kontorslandskap. Dessutom kanske din musiksmak inte passar alla. Ett tips! Använd hörlurar.

Ålderism-experten: Därför bör du byta jobb lite oftare

5. Använder för mycket parfym på jobbet

Visst kan det dofta gott med parfym men på en arbetsplats behöver man ta hänsyn till andra. Kanske finns det någon som är allergisk och inte tål parfymdoft.

Ett skrivbord med gamla kaffekoppar

Brukar du lämna kvar kaffekoppar på skrivbordet?

6. Arbetskamraten som är negativ och klagar hela tiden

Att träffa en person dagligen på arbetsplatsen som är väldigt negativ kan vara väldigt jobbigt. Såklart ska man inte behöva vara på strålande humör varje dag, men om det är ett konstant klagande så kan det skapa en tråkig arbetsmiljö.

7. Lånar kollegans saker och lämnar inte tillbaka dem

Det här känner nog många igen, speciellt i dagens öppna kontorslandskap. Kanske har du glömt din laddare till mobilen och lånar en av en kollega utan att fråga. Sladden ligger ju ändå bara där på skrivbordet. Sen glömmer du att lämna tillbaka den. Det är lätt hänt, men ganska irriterande för arbetskamraten!

Foto: TT

Utvald läsning