7 anledningar till varför sex är bättre med någon du älskar

Sex är härligt, underbart och lustfyllt. Dessutom finns det flera hälsofördelar med att ägna sig åt njutning i sänghalmen. Du blir mindre stressad, du sover bättre och du håller dig frisk längre är några av många positiva effekter.

Vissa föredrar korta, ytliga relationer framför långa, mer seriösa förhållanden. Det är upp till var och en men de allra flesta av oss kan konstatera att sex med någon du älskar innebär också att sexet avancerar till en högre nivå.

Här är 7 anledningar till varför sex med någon du älskar är bättre än en ytlig kontakt:

1. Ni kommunicerar bättre

Kommunikation är nyckeln till allt. När ni känner varandra kan ni kommunicera bättre vilket leder till att ni har lättare att förklara och berätta för varandra vad den andra vill ha i sängen.

2. Ni känner till varandras kroppar

Du vet precis vilka erogena zoner hen har, hur din partner rör sig och hur era kroppar synkar som bäst. Ni känner helt enkelt till varandras manualer.

3. Båda två ska njuta – och få orgasm

I en ytlig relation kan sexet ofta vara självcentrerat och fokus är mer på sin egen njutning än sin partners. Älskar ni varandra är ni lika måna om att den andra ska njuta fullt ut och inte bara den ena. När båda två anstränger sig för att den andra ska njuta blir sexet dubbelt så bra.

4. Ni litar på varandra

Litar ni på varandra vågar ni ställa krav, utforska nya saker och berätta för varandra vad ni gillar. Allt som bidrar till att sexet bara blir bättre.

5. Myset efteråt blir mycket bättre

Eftersom ni älskar varandra är myset efteråt bara en förlängning av sexet och inte ett nödvändigt ont som det i vissa fall kan vara vid korta relationer.

6. Det måste inte vara perfekt

Troligtvis har ni redan haft sex ett antal gånger där resultatet har varit allt från wow till nja. Men det är närheten med din partner som känns så speciell vilket också gör att sexet inte måste vara perfekt alla gånger.

7. … Men det är också lättare att göra det perfekt

Eftersom ni faktiskt älskar varandra och ser sex som en fundamental del i er relation som båda mår bra av.

 

Varför är det viktigt med sex? Vanliga frågor om lust

sexlust

Läs också: Varför är det viktigt med sex? Vanliga frågor om lust