RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

6 tankar du inte behöver dela med dig av till din partner

01 jul, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Måste man berätta allt för sin partner?
Hur ärlig kan man vara och måste man berätta allt för sin partner, hela tiden? Enligt relationsexperten finns det vissa saker som är helt okej att hålla för sig själv. Läs mer här!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ofta får man höra att det är viktigt att vara ärlig i ett förhållande och att kommunikation är a och o. Men enligt relations- och datingexperten Jonathan Bennet är det även viktigt att veta när det är dags att hålla tankarna för sig själv.

I en intervju med sajten Bustle delar han med sig av sina bästa råd på tankar du inte behöver dela med dig av till din partner. Ibland kan nämligen gränsen mellan ärlighet och onödiga kommentarer vara tunn.

Tankar du kan hålla för dig själv i ett förhållande:

1. Negativa tankar

Ibland har man en dålig dag och då kan det lätt bli så att man tar ut frustrationen på personen som står en närmst. När dessa situationer uppstår kan det vara bra att söka stöd från din partner i form av kärlek och uppmuntran, i stället för tvärtom. Att hen inte har plockat in disken eller att kuddarna i soffan ligger på fel sida är inte det ultimata samtalsämnet om du eller din partner är lite lättretliga en dag.

Annons

2. Relationer från förr

Relationer från förut kan vara komplicerade och känslor kan vara svåra att bara glömma bort helt plötsligt, men det kanske inte är något som din nuvarande partner behöver höra om. Konversationer om gamla flammor eller förhållanden passar bäst in i samtal med din bästa vän där du kan prata av dig med någon du litar på. Du vill antagligen inte höra om din partners tidigare relationer, och förmodligen är det likadant för hen.

3. Hur du känner för hens familj

Det är okej att inte alltid känna oändlig kärlek för din partners familj. Ibland kan man behöva lite distans från en pappas skämt eller en mamma som lägger sig i lite för mycket. Men det är inget du behöver dela med dig av till din partner gång på gång. Oavsett om hen känner samma sak eller inte är det lätt att sådana samtal leder till otrevliga konversationer och missförstånd.

4. Vad din familj känner för din partner

Det är du som är tillsammans med din partner, inte din familj. Om någon nära dig har en tanke om den person som du har valt att dela ditt liv med, är det kanske inget som din partner behöver veta om. Delar du samtalet med din partner kan det leda till en tanke som klänger sig fast i din partners hjärta och hjärna under en lång tid. Låt bli att dela vidare onödig information du själv inte hade velat höra eller som du tror kan vara sårande, helt enkelt.

Annons

5. Tankar om din partners umgänge

Det är sällan en bra idé att berätta för din partner hur du känner för hens vänner, om det inte är något positivt. Försök att hålla dessa tankar för dig själv då det kan sätta din kärlek i en jobbig och obekväm sits. Ingen vill känna sig pressad till att välja mellan sina kompisar och sin partner. Så länge ingen är elak mot dig eller behandlar dig illa är det bra att försöka hålla dina tankar för dig själv, i alla fall för din partners skull.

6. Att du tvivlar på din relation

Om du skulle känna att du tvivlar på din relation – var då säker på det innan du väljer att dela dina tankar med din partner. Tänk på att när du en gång har sagt något rätt ut är det svårt att ta tillbaka det. Lita alltid på din magkänsla för när du vet så vet du, och då ska du självklart dela med dig av dina tankar.

Läs mer:

10 saker att tänka på – för varmare relationer

Snygga personer är sämre på relationer – här är anledningen

Tre saker alla sunda relationer har gemensamt

Artikelinspiration: Bustle   Bildkälla: TT

Annons