RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 sätt att visa hur mycket någon betyder för dig

27 sep, 2017 
Thowe Wagner Larsson
Att inte kunna visa för din partner (eller någon annan i din närhet som du bryr dig om) hur mycket du uppskattar den personen kommer bara att slå tillbaka på dig själv. Även i en relation kan du inte förlita dig på att din partner vet att du bryr dig och älskar din partner. Du måste visa det.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Är du inte van vid att visa känslor öppet och beskriva dem i ord kan det vara en rejäl utmaning att försöka få din partner att förstå vad hen betyder för dig. (Det finns andra vägar att gå, men för din egen skull är det också bra om du kan, med dina egna mått mätt, bedyra din kärlek även i ord.)

5 sätt att visa någon hur mycket hen betyder för dig:

1. Överraska hen med en gåva

Nej, det är inte ytligt eller materialistiskt. Att ge någon en gåva visar att du har lagt ner tid och energi på att hitta något som gör hen glad. Självklart ska inte givandet vara det enda sättet du förmedlar din kärlek på, men det är ett bra sätt att göra det på med jämna mellanrum. Det måste inte vara något dyrt heller; köp din partners favoritgodis i matbutiken eller ta med dig blommor hem. Eller varför inte överraska med två biljetter till ert favoritband?

Läs också: 6 djur som är mer romantiska än din partner

Annons

2. Gör något snällt för din partner

Handlingar är starkare än ord. Även om hen såklart vill höra hur mycket du uppskattar hen är det också viktigt att du visar det i praktiken. Ett enkelt sätt är att storstäda er gemensamma lägenhet när personen inte är hemma eller laga din partners favoritmat till er båda. Just så kallade sysslor brukar de flesta uppskatta om någon annan gör, och genom att göra något snällt för din partner visar du omtanke på riktigt.

3. Tillbringa tid med personen

Du behöver inte sjukanmäla dig från jobbet för att tillbringa tid med din partner, men att ta ledigt en halvdag när hen fyller jämnt eller hoppa över kompisarnas fredagsdrink för att ni två ska ha en mysig kväll visar på lojalitet. Det är ganska enkelt nämligen; Vi tar oss tid för de personer vi tycker är viktigast i vårt liv. Att säga till din partner att du bryr dig om hen är en sak, men att verkligen tillbringa kvalitetstid med hen och kanske hoppa över vissa aktiviteter du annars skulle göra tar det hela till en annan nivå.

Annons

Läs också: 15 romantiska och kreativa sätt att fria

4. Rör vid din partner

När vi rör vid en annan människa produceras ”må bra-hormonet” oxytocin och vi känner oss mer harmoniska. Är du inte den mest fysiska personen behöver du inte känna dig tvingad att kramas överallt och hela tiden, men att hålla handen och ge din partner en massage då och då gör en hel del.

5. Berätta för hen!

Absolut, handlingar är starkare än ord och de allra flesta av oss tycker om presenter och kramar. Men att faktiskt få höra hur mycket vi betyder för någon är väldigt viktigt och får oss att känna oss värdefulla och älskade. Det gäller inte bara i en kärleksrelation utan även i familjen och bland vänner. Bli bättre på att berätta för dina medmänniskor hur mycket du uppskattar och tycker om dem och du kommer få samma uppskattning tillbaka.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

10 viktiga steg till en lycklig relation

10 steg till lycklig relation

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

 

Annons