RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 sätt att visa din kärlek – som inte kostar pengar

09 feb, 2018 
AvDavid Johansson
Du kan ta dig genom Alla Hjärtans Dag helt gratis. Med lite omtänksamhet och kreativitet kan du visa din kärlek utan att öppna plånboken.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det är otroligt lätt att fastna i tankebanan att dyra presenter är lika med bra presenter. Att köpa något som mottagaren dessutom vet på ett ungefär vad det kostar gör att du kommer undan, krasst uttryckt, även om du köpt presenten en halvtimma innan personen i fråga tar emot den.

Därför vill vi visa att det finns något alla kan göra för att visa kärlek, utan att spendera en massa pengar.

1. Ge bort din tid

Det kan vara vad som helst. Du ger helt enkelt din partner en lapp, eller varför inte ett häfte, med olika tjänster. Det kan vara vad som helst; massage, städa hela hemmet, frosta av frysen, gå ut med hunden i en vecka, ta hand om barnen medan din partner får göra någonting helt annat, på egen hand – bara din fantasi sätter gränser! Ensamtid är något som vi bara får mindre av i livet, med intågande av högre intensitet på jobb och en växande familj, så all extra ensamtid uppskattas antagligen enormt av de allra flesta.

Annons

2. Överraska med en upplevelse

Visst, många upplevelser kostar pengar. Men de måste inte göra det – se om du kan hitta en vacker plats ni kan åka till, eller så kanske din partner tycker särskilt om något område dit ni kan åka? Allt som är oväntat, relativt spontant och framförallt olikt dig är positivt och kommer få din partner att minnas det länge.

3. Tillverka någonting själv och ge bort

Vi vet, alla kan inte baka, sy, pyssla eller är skickliga grafiska designers. Men ni som är det – utnyttja den kunskapen! Det blir till och med som en gåva till dig själv; tillfredsställelsen att ge bort någonting du gjort med dina bara händer, och som dessutom inte kostat dig mer än din tid, och kanske en mindre shoppingrunda i tygaffären eller hobbybutiken, är svårslagen.

4. Ge bort någonting du redan äger

Även om de immateriella presenterna kanske betyder mest, åtminstone på ett känslomässigt plan, kan klassiska materiella gåvor också vara värt väldigt mycket. Man måste naturligtvis inte bara visa kärlek till sin partner; vissa lever inte med en annan person, utan kanske vill visa tillgivenhet till en förälder, syskon eller vän. Vet du med dig att du äger någonting som personen i fråga längtat efter länge, ge bort den om du inte är för fäst! Säg att du vet att din kompis alltid sneglar lite extra länge på den där vasen du ärligt talat tröttnat på. Varför inte slå in den och ge bort den till någon som kan uppskatta den på riktigt? Genialt, och gratis.

Annons

5. Spendera kvalitetstid med varandra

Förmodligen den viktigaste, och mest utmanande, punkten på den här listan. Om du verkligen tänker efter, när var senaste gången du och din partner var ensamma med varandra, utan barn, hund, en serie eller film, och bara pratade och njöt av varandras sällskap? Våra stressade och ofta upptagna liv gör att vi kanske inte alltid tänker på det, men faktum är att många nog skulle behöva anstränga sig för att faktiskt vara med varandra – utan själsdödande smartphones – och inte bara vara i varandras närhet.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons