RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 saker som händer när en introvert och en extrovert är vänner

26 jul, 2017 
AvNanna von Knorring
Är du introvert och har en extrovert vän – eller kanske är det tvärtom? Grattis! Ni kommer lära er mycket av er vänskap.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Lika barn leka bäst i all ära, men ibland är det motsatserna som attraherar. De finaste vänskaperna kan vara mellan två personer som är väldigt olika varandra.

När två olika personligheter möts sker det oundvikligen krockar, men det behöver inte innebära något negativt för vänskapen. Här är fem saker som sker när en introvert person och en extrovert person är vänner:

1. Ni kan göra ingenting ihop

Alla behöver tid för återhämtning, speciellt introverta, men även extroverta. Därför kan ni hänga ihop utan att göra något speciellt och ingen av er har tråkigt eftersom ni underhåller varandra genom att vara er själva.

2. Ni gör saker på varsitt håll

Den introverta av er kan ha svårt att hänga med i den extrovertas tempo. Den extroverta har i den introvertas ögon en ständigt hög energinivå och är alltid social. Därför är ni till freds med att göra saker på varsitt håll när era viljor och energinivåer går isär…

Annons

3. Ni lär er kompromissa

…men ni kompromissar också. Alla relationer lär oss kompromissa i viss mån, men ju mer olika ni är desto oftare måste ni hitta en lösning som passar för er båda. Ibland drar den extroverta av er ut den introverta för att dansa och ibland får den introverta bestämma en lugnare fredagsaktivitet. Troligen märker ni båda att ni gillar kompromisserna och inte ser dem som något jobbigt.

4. Ni ger varandra nya perspektiv

Precis som ni lär er av kompromisserna så lär ni er av den andras synsätt och sätt att reagera på saker i livet. Det ger er båda ett mer öppet sinne, förståelse för olikheter och nya perspektiv. Den introverta vågar bjuda på sig själv mer och den extroverta lär sig att ibland ta ett steg tillbaka för att lyssna och analysera.

5. Ni håller koll på varandra

Ni ger varandra balans i livet. Om en av er stressar upp sig finns den andra där för att lugna ner och vice versa. Era liv blir inte långtråkiga eller slentrianmässiga, eftersom ni konstant finns där för att utmana och peppa varandra.

Inspiration: Elite Daily

Annons