RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 fördelar med att träffa en yngre man

27 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Du behöver inte vara Jennifer Lopez eller Demi Moore för att inleda en relation med en yngre man. Du måste bara vara öppen för det. Det finns trots allt ett flertal fördelar med att träffa någon som är yngre.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Män dejtar och gifter sig med yngre kvinnor hela tiden – något som länge varit socialt accepterat. Nu har dock trenden även börjat gå åt andra hållet. Eva Mendes, Jennifer Aniston, Deborra Lee-Furness och Madonna är bara några kända kvinnor som haft relationer med yngre män. Medan varje fall är unikt och varje man är en individ finns det faktiskt lite generella fördelar med att träffa någon som är yngre än dig själv. Här är fem anledningar till att du borde ge de yngre killarna en chans!

Läs också: Därför blir du kär i en viss person

1. Du får stå i fokus

Till skillnad från en äldre man som är etablerad, har karriär och många skyldigheter kommer din yngre gentleman att vara intresserad av dig. Han kommer att bli imponerad av dina prestationer och se upp till din framgång. Med tiden kan detta balanseras upp, men det börjar med dig som den fullbordade och oberoende partnern. Detta kan även sätta tonen för hela förhållandet – ta vara på det!

Annons

2. De vill imponera på dig

En äldre kvinna kan ta med sig mycket till bordet – både emotionellt, ekonomiskt och gällande livserfarenhet. Yngre män kan känna att de måste imponera för att kompensera den livserfarenhet du har. De blir den bästa, smartaste och mest mogna versionen av sig själva på ett ögonblick, och vad du tycker är viktigt.

Läs också: Test: Kommer er kärlek att hålla i längden?

3. De är inte lika påverkade av tidigare relationer

En äldre man kan bära med sig negativa upplevelse från ett tidigare förhållande. Yngre män har haft mindre tid att bli sårade och cyniska, vilket gör att de ofta är mer öppna och optimistiska kring kärlek. Och de kan få dig att bli det också.

4. De får dig att känna dig ung

Vi blir som de människor vi omger oss med. En yngre man har yngre vänner och kanske håller sig uppdaterad med de senaste trenderna. Detta i sin tur kan få dig att känna dig mer som din partners ålder än din egen. Att vara en del av en yngre människas livsstil kan vara roligt och uppfriskande.

Läs också: Experten: Så sätter vi krokben för våra kärleksliv

5. Kärlek har ingen ålder

Så ofta, utan att vi kanske vet om det själva, fattar vi beslut om vem vi dejtar på grundval av vänskapskretsar och karriärval. Men vem sa att ett intresse för resor, snowboard och sushi inte kan vara grunden för ett nytt förhållande? Om vi vågar se saker annorlunda och inte styras utifrån ålder finns en chans att vi faktiskt träffar vår drömpartner.

Foto: IBL

Annons