RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

5 enkla knep för att behålla gnistan i er relation

16 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Minns du när du träffade din partner och allt var nytt och spännande? Är den enda ensamtiden ni har nu för tiden en stund i soffan framför tv:n? Mellan lämning på förskolan, jobb och matlådor är det ibland svårt att hitta tid för varandra. Här är fem tips om hur ni behåller gnistan i er relation.
Annons

När livspusslet ska klaffa kan ibland romantiken i relationen bli bortglömd. Kropps- och samtalsterapeuten Daniella Gordon, aktuell med boken ”Kärlek på allvar”, ger sina fem bästa knep för att behålla glöden i en relation. Och de kretsar kring tre ledord: kommunikation, engagemang och omtanke.

1. Sitt ner och prata om hur ni upplevt dagen

Ha en intimitetsstund varje dag, sitt mittemot varandra och dela med er om vad ni upplevt under dagen. Dela vad ni tänker och reflekterar över eller vad ni längtar efter. Det här pratet bör inte handla om vad ni ska äta till middag eller om barnen. Ni förmedlar något till varandra som handlar om ert inre liv. Se varandra i ögonen och berätta vad ni längtar efter emotionellt och sexuellt. Mobilfritt!

2. Ta på varandra

Fysisk kontakt varje dag. Håll varandra i handen, smek varandra, ge varandra en riktig tungkyss. Detta gör att ni känner er emotionellt nära varandra.

Annons

3. Ha sex en gång en veckan – på en bestämd dag

Hemläxa: ha sex en gång i veckan på en bestämd dag. Vare sig ni har lust eller inte. Eftersom småbarnslivet ofta är intensivt och späckat med logistik kommer det alltid en massa annat emellan måste man få in sexlivet i logistiken. När man vet att man ska ha sex varje torsdag så ser man till att det blir av och då har man kommit igång med kärlekslivet. Det behöver inte vara fantastisk sex, det viktiga är att man har det, att man kommer igång. Det blir oftast bättre med tiden.

4. Titta in i varandras ögon 3 min

Sitt mittemot varandra och titta in i varandras ögon i tre minuter. Utan att prata eller skratta. Detta ger er själslig kontakt. Ögonen är själens spegel, det ger närhet och djup kontakt.

Foto: IBL

Annons