RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

4 tecken på att din relation är nära slutet

10 jul, 2020 
Är det någonting som inte stämmer mellan er – men svårt att sätta fingret på vad? Här är fyra beteenden som kan avslöja att din partner inte är lycklig i relationen längre.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässaBrand logo
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa

Om det finns något som är värre än att bli lämnad av sin partner, så är det kanske att bli det helt utan förvarning.

Alla långvariga förhållanden har sina toppar och dalar. Ja, kortsiktiga relationer också kanske. Och ibland kan dalarna vara långa och tunga, och behöver inte bero på varken dig eller din partner. Det kan vara helt andra saker som får oss att må dåligt, som inte rör relationen, men som ändå går ut över den.

Men det finns vissa beteenden hos din partner du bör vara uppmärksam på, som enligt experter kan tyda på att hen inte längre är kär – eller åtminstone inte engagerad i relationen.

Här är 4 beteenden som kan innebära slutet på relationen:

Hen drar sig undan

Det här är typiskt en sådan sak som kan bero på helt andra orsaker än att er glöd har falnat. Hen kanske inte har tid eller utrymme att hantera annat mentalt, som sina känslor för dig. Det kan bero på stress, sorg eller något annat som hänt, som kan få vem som helst att ”stänga av” ett tag.

Annons

Men om hen är fortsatt avstängd mot dig, och är motvillig att öppna upp sig, kan det vara något att ta på allvar – det kan vara ett tecken på att hen känner sig kvävd eller olycklig i relationen. Det menar den amerikanska relationsexperten Nikki Goldstein, som ligger bakom boken Single But Dating: A Field Guide to Dating in the Digital Age.

Om du märker att hen drar sig undan från dig, följ inte efter, råder Goldstein. Ge din partner utrymme och se om hen kommer tillbaka.

Hen söker stöd hos andra

Det är väldigt ovanligt, och inte heller sunt, att ha en enda person att förlita sig på för stöd och bekräftelse. Det är därför viktigt att båda har meningsfulla relationer med vänner och familj. Men märker du att din partner börjar spendera alltmer tid med vänner, familj eller kanske någon helt annan – samtidigt som hen pratar allt mindre med dig om viktiga saker, kan det vara ett tecken på att hen har tankar på en separation.

Annons

Det är inte ovanligt att den som börjat fundera på en separation söker stöd hos vänner eller personer som du aldrig eller sällan träffar.

Ni bråkar oftare över småsaker

Små oenigheter blir plötsligt till stora gräl – över nästan ingenting och du förstår inte varför hen blir SÅ upprörd. Ofta är det ett tecken på att det ligger något djupare och skaver.

Om du märker att det här sker är det en bra idé att bemöta din partner utan att vara alltför defensiv. Fråga rakt ut om det är något annat hen egentligen är arg på, på så sätt visar du dessutom att du verkligen bryr dig om din partners känslor.

Om ni kan prata om det kanske ni kan undvika ett uppbrott helt och hållet!

Det känns inte bra

Har man varit tillsammans med en person ett tag är det inte ovanligt att man märker när något inte står rätt till. En magkänsla som inte sällan har rätt. Lita på den!

Särskilt kvinnor får ofta höra att de inbillar sig eller överdriver, men låt ingen förminska dina känslor!

Annons

Och är det så att det inte känns bra, att din partner uppvisar de här fyra beteendena, eller några av dem, var inte rädd för att konfrontera hen om det. Stanna inte i en ensidig relation bara för att du är rädd för att det ska ta slut. Du är värd mer än så!

Källa: Elite Daily   Foto: TT

Läs mer:

Lyckligare relation: 4 viktiga gränser att dra tidigt i ett förhållande

9 milstolpar i en relation som betyder mer än du tror

Experten: 4 beteenden som dödar er relation – och knepen som kan rädda den

Annons