3 saker som kan hindra dig från att hitta "den rätta"

I dagens samhälle kan pressen att vara två ibland kännas överväldigande. Ensamheten kan kännas långtråkig och trist, men att vara ensam är trots allt att föredra om det andra alternativet är att vara i ett olyckligt parförhållande.

Vad kan man då göra om man är singel och känner sig redo för att hitta sin partner i livet? Knepen är många i dagens digitala och globala värld, men några typiska missar kvarstår och är värda att se upp för. Här följer tre saker du ska undvika i jakten på ditt livs kärlek.

Läs också: 5 tecken på att du har sönder er relation

 

1. Att du inte vet vad du vill ha i ett förhållande

Studier har visat att singlar generellt sett är dåliga på att förutse vilka kvalitéer de värdesätter när de väl är i ett förhållande med någon. Studiernas resultat kommer dock knappast som en överraskning, med tanke på hur många saker i livet som kräver erfarenhet och repetition innan man kan ha koll på dem.

Läs också: Så påverkar din uppväxt hur du är i en relation

2. Att du bara förlitar dig på romantiken

Visst skulle det vara underbart att hitta en drömprins eller -prinsessa och sedan leva resten av livet som en dans på rosor, men verkligheten ser tyvärr annorlunda ut. Du kan fortfarande vara en romantiker, men genom att lära dig själv vad du vill och är ute efter kan letandet bli lättare. Att ta hjälp av dejtingsajter eller liknande medel som vidgar dina vyer ökar även chanserna jämfört med om du bara går omkring i hopp om att träffa någon av en slump.

Läs också: Forskare: De 3 viktigaste sakerna i en relation

3. Att du blir påverkad av biologin

Den biologiska klockan är gammalmodig och oförstående i jakten på den rätta. Om man som kvinna vill skaffa biologiska barn med sin partner kan man känna sig stressad av att behöva träffa sin livspartner innan man är runt 40 år gammal. Dessutom kan vår kropp frigöra hormoner som får oss att vilja skaffa barn och bli kära i en person, vilket kan göra det svårt att urskilja vad vi egentligen tycker om den där trevliga men lite tråkiga dejten som inte är den rätta för oss.

Källa: UpWorthy
Foto: Shutterstock

 

10 viktiga steg till en lycklig relation

10 steg till lycklig relation

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

 

 

Utvald läsning