RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

15 män – då insåg jag att kärleken var slut

09 feb, 2022 
Lisa och Patrik i Bonusfamiljen
När vet man att förhållandet är bortom räddning? Här delar 15 män situationerna som fick dem att inse att relationen var över och skilsmässa var oundvikligt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässanBrand logo
TV: Ekonomiska kvinnofällor att se upp för i skilsmässan

En relation kräver ansträngning för att må bra. Att det går upp och ner är helt normalt, och ibland kommer riktigt tuffa kriser, som både är långa och kräver mycket jobb. Men så plötsligt en dag inser man att man faktiskt inte vill kämpa för sitt förhållande längre.

Vi kvinnor har ofta en lång analys och bearbetningsprocess, medan många män kanske inte ser problemen förrän det är för sent. Här delar femton män sina historier från när de insåg att skilsmässa var enda utvägen.

Och självklart kan flera av de här exemplen gå att jobba med i terapi – om man vill.

Jag brydde mig inte när hon flirtade med någon annan

”Vi var på fest ihop och jag såg att hon flirtade med en annan. Inte så mycket, men tillräckligt för att jag skulle märka det. När jag insåg att det inte rörde mig i ryggen kände jag att vi inte hade en framtid tillsammans.”

Annons

Vårt sexliv var helt dött

”Vi hade inte haft sex på ett halvår och skyllde det på småbarnsåren och mycket på jobbet. Men så skulle vi fira vår bröllopsdag och bodde över på ett romantiskt hotell. Jag gjorde en invit och hon tackade nej till och med då. Då visste jag att det var över.”

Jag började irritera mig på allt hon bad mig om

”Der var egentligen inget särskilt ögonblick, utan snarare när jag insåg ett mönster som pågått under en lång tid. Jag retade mig på allt hon sade och gjorde. Hon kunde be mig om självklara saker, ändå var jag alltid bara sur tillbaka.”

Jag prioriterade aldrig tid tillsammans

”I början av vårt förhållande skyndade jag mig hem till henne och valde ofta hennes sällskap framför andras. Vi såg alltid på samma tv-program och gick alltid och lade oss tillsammans. Men efter hand blev detta inte längre viktigt, och jag insåg att kärleken inte fanns kvar.”

Hon snokade i min telefon

”Vi hade bråkat om att hon gjort det tidigare, men det blev bättre ett tag. När jag sedan kom på henne igen kände jag att det var över. Jag hade aldrig varit otrogen eller förtjänat hennes misstro. Jag kan inte leva hela livet med någon som inte litar på mig.”

Annons

Hon var otrogen

”Hon hade varit med en annan och jag insåg att jag aldrig skulle kunna förlåta det. Mina föräldrar bråkade ofta om otrohet och det var ett helvete. Så ville jag inte ha det.”

Jag ville inte ha barn

”Efter några år ville hon att vi skulle försöka skaffa barn. Jag drog på det och insåg tillslut att jag skulle kunna tänka mig att få barn, men att jag bara inte ville ha det med henne.”

Jag insåg att jag var avundsjuk på andras skilsmässa

”Min kollega skulle skilja sig och jag blev avundsjuk på att han skulle lämna sitt äktenskap. Det fick mig att förstå att jag själv också ville ha ett annat liv.”

Jag fick känslor för en annan kvinna

”Jag utvecklade väldigt starka känslor för någon annan, men ville inte vara otrogen. För att vara sann mot mig själv och mina känslor fanns ingen annan utväg än att skiljas.”

När barnen flyttade fanns inget kvar

”När barnen försvann insåg jag att vi inte hade kul ihop bara vi två. Vi hade inget gemensamt och inget att prata om längre.”

Annons

Jag saknade henne inte när hon åkte iväg på en resa

”Min fru fick ett nytt jobb som innebar att hon reste mycket. Jag insåg att jag inte saknade henne när hon var borta och snarare såg fram emot de ensamma dagarna.”

Vi hade plötsligt inget att prata om längre

”På fredagarna brukade vi gå på date och äta gott och prata i lugn och ro. En fredag insåg jag att vi inte hade något att säga till varandra längre, och att det faktisk hade varit så ett bra tag. Vi kämpade på ett tag, men tillslut accepterade vi att vi inte längre var där vi hade varit.”

Hon stöttade inte mig i mina livsval

”Jag hade länge kämpat med psykisk ohälsa och när jag plötsligt hittade rätt terapeut och medicinering förändrades allt. Jag blev gladare, mer energisk och påhittig och började träna. Men varje gång jag nämnde hur mycket bättre jag mådde klagade min fru på att hon saknade mitt gamla jag. För att kunna fortsätta på den positiva vägen behövde jag känna att jag hade en stöttande partner.”

Annons

Jag ville inte bli mina svärföräldrar

”Vi umgicks mycket med hennes föräldrar. Hon är lik sin mamma och jag var ganska lik hennes pappa. Men när jag såg hur de interagerade med varandra insåg jag att jag inte ville att det skulle vara min framtid. De verkade helt enkelt inte lyckliga.”

Jag ville inte gå i terapi

”Hon föreslog att vi skulle gå i terapi för att få hjälp med våra problem. Men jag insåg att jag faktiskt inte ville att det skulle funka längre. Ingen terapeut skulle kunna få mig kär i henne igen.”

Källa: Prevention

Foto: TT

Se också: 3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slutBrand logo
Se också: 3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slut
Annons