RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

10 saker du inte visste boostar sexlivet

02 jan, 2017 
Sätt fart på sexlivet.
Behöver ni kicka igång lågan mellan er igen? Om de klassiska romantikknepen känns förlegade kan du testa något av dessa udda tips som garanterat väcker sexlusten till liv.
Annons

Tycker du att det känns fjantigt med rosor och choklad? Trivs du inte i sexiga spetsunderkläder och är porr inte er grej? Då kanske ni ska se er om efter andra sätt att sätta guldkant på sextillvaron.

Här har vi, med hjälp av Your Tango, listat 10 lite otippade sätt att åter tända lågan mellan er.

Läs också: Vanliga frågor som sex och lust – varför är sex viktigt?

 

Se på tråkig tv

En nyligen gjord studie visade att de som har en tv i sovrummet har dubbelt så mycket sex. Det kan ha att göra med att många gärna tittar på porr ihop (cirka 37 procent enligt studien). Men 29 procent menade att tråkiga tv-program ofta kunde leda till sex – för att liva upp stämningen lite.

 

Löneökning

Enligt en studie som gjorts på cirka 6000 greker har de som tjänar 5 procent mer än andra också mer sex. Fyra gånger i veckan eller mer. Kanske gör ekonomisk trygghet oss mer benägna att tänka på trevligare saker än hyran?

Annons

 

Få en adrenalinkick

Skippa den klassiska bio-och-middag-dejten och gör något mer spännande. Kanske testa zip-line eller rafting? Hursomhelst visar studier att adrenalinkickar som dessa ger vårt nervsystem och hjärta en boost som påminner som den vid sexuell upphetsning.

Läs också: Därför är sex bättre med någon du älskar

 

Hoppa över parfymen

En brittisk studie har visat att kvinnor dras till män när de luktar bensin, målarfärg, skrivarbläck eller läder. Och män dras mer till kvinnor som luktar läppstift, babylotion eller stek (alltså ugnstillagat kött!). Konstigt med sant.

 

Ät avokado

Avokado sägs vara ett afrodisiakum. Och det är dessutom väldigt gott och nyttigt! Så bred det på mackan, mixa till en soppa eller skär ner det i salladen – och låt det göra sitt för kärleken.

 

Bär rött

Vill du vara säker på att få till det ikväll – bär rött. I alla fall om du är kvinna. En studie visar att män ansåg kvinnor i rött vara sexigare och mer attraktiva än andra.

Annons

Läs också: Så såg svenskarnas sexvanor ut 2016

 

Ta ett glas rött

Trist för er som hellre håller er till det vita, men det verkar som att rött vin kan öka kvinnans sexdrift. Alltså: Klä dig i rött och drick rött. Men tänk på att du inte blir sexigare ju mer du dricker…

 

Läs en bok

Byt porr mot en bok! En del forskning pekar på att sexlusten kan öka genom att man fantiserar – som när man läser en bok och föreställer sig allt som händer. Det ska kunna öka sexhormonerna dopamin och testosteron.

 

Svettas

Enligt en studie som publicerats i The Journal of Neuroscience kan kvinnor bli upphetsade av att män luktar svett. Enligt studien ökar lukten halterna av kortisol, stresshormon, hos kvinnan.

 

Titta på bilder

Det är lika enkelt som det låter – du tittar på en bild av din partner i minst 30 sekunder så börjar din hjärna producera dopamin och sexlusten väcks till liv.

 

Tänk om – och få ett bättre sexliv

Tänk bättre sexliv

Läs också: Tänk om – och få ett bättre sexliv

 

Läs mer om sex, relationer och hälsa. Prenumerera på MåBra:s nyhetsbrev!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons