Fråga psykologenNarcissismUtmattningssyndromHögkänslighetPsykopatiska dragHantera känslor

Vanja drabbades av kroniskt trötthetssyndrom: "Jag kan bara jobba två timmar om dagen"

17 mar, 2017 
Ensamstående tvåbarnsmamman Vanja Persson kämpade med journaliststudierna men golvades av en influensa. När tröttheten inte gick över fick hon diagnosen kroniskt trötthetssyndrom - och livet fick en helt ny riktning än planerat.
Annons

Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Bakom initiativet står Caroline Norbelie och Per Lundevall, båda med egen erfarenhet av utmattningssyndrom.

– På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det, säger Caroline och Per. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press.

I Prestationspodden får vi möta både kända och obekanta personer, alla med sin erfarenhet av stress och psykisk ohälsa. I ett avsnitt berättar ensamstående tvåbarnsmamman Vanja Persson om sin vardag. Trots utmattningssyndrom började Vanja på på journalisthögskolan, där hon klarade studierna men fick en kraftig influensa. Kroppen klarade inte mer och hon drabbades av kroniskt trötthetssyndrom. Idag kan hon bara jobba två timmar om dagen. Men under de två timmarna gör hon underverk – som författare och bokförläggare. Vanja har bland annat skrivit barnböckerna om den rullstolsburne detektiven Liam och är aktuell med Krisboken, en självhjälpsbok för alla med dålig ekonomi.

Hör hennes berättelse, där hon bland annat tar upp vikten av acceptans. Och viljan att ha kul i livet.

Lyssna på Vanja Persson i Prestationspodden

Lyssna här

 

FOTO: Lea Josephine Becker

Annons