Testa dig själv: Är du extrovert eller introvert?

Test: Är du introvert eller extrovert?

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Extroverta människor älskar att stå i centrum och vara aktiva. Introverta människor vill helst kura ihop sig i soffan med en bok, alldeles på egen hand.

Eller?

Ett nytt, väldigt enkelt, test tyder på att det inte riktigt stämmer. Testet är resultatet av en studie som genomförts på 1000 personer.

Enligt det ska du bedöma hur tillfreds du känner dig i följande situationer. Gradera det du känner efter en skala mellan 1-10, där 1 betyder väldigt olyckligt och 10 väldigt lycklig:

A. Att vara på jobbet

B. Att träna, motionera

C. Att titta på TV

D. Att lyssna på musik

E. Att koppla av

F. Att shoppa

G. Att läsa

Den viktiga punkten är den första: att vara på jobbet. Om du ger den mindre än 5, och alltså tycker att det är under medel, så är du förmodligen introvert. Får du över medel på samma fråga är du troligen extrovert.

Träning tycker båda grupperna är över medel, men extroverta ger den något högre poäng än introverta. Den tredje punkten där poängen skiljer sig åt är förvånande nog läsning, som också får högre poäng av extroverta än av introverta.

Forskarna tror att resultatet beror på att utåtriktade människor mår bäst om de får arbeta mot ett mål – precis som man gör på jobbet, när man tränar eller läser en bok. Det beror på att de har ett mer aktivt belöningssystem som tydligt ger dem kickar när de lyckas.

Källa: The guardian Foto: IBL

Redaktionens tips
Dela på: