Succésugen? Vägen till framgång börjar här!

Känns det som att livet förvandlats till ett ekorrhjul, där dygnet har för få timmar? Vad skulle det innebära för dig att börja tänka på ett sätt som gör dig lugnare, gladare och mer tillfreds? Och där du enkelt kan se vad du behöver prioritera för att må bra.

– Jag möter många som har inställningen att det är som det är, som inte aktivt väljer vad de behöver för att få en bra livskvalitet. Och då faller man lätt offer för omständigheterna. Men alla kan påverka sina liv mer än de tror, utifrån sina förutsättningar, säger föreläsaren och mentala tränaren Michael Södermalm, som precis kommit ut med boken Det sitter i huvudet – om viljans kraft att förändra ditt liv.

Vi människor har en enorm potential som vi inte utnyttjar fullt ut, menar Michael Södermalm. Utan att vi kanske är riktigt medvetna om det begränsar vi oss med tankar som: Det går inte, jag kan inte, jag har inte tid, jag är för gammal, jag har inte råd…

– Är vi vana att resonera i de här banorna, så fortsätter vi av bara farten. Dessutom är oftast rädslan för att misslyckas större än modet att lyckas. Men när vi blir medvetna om vilka tankar som begränsar oss blir vi oftast väldigt motiverade att börja tänka på ett annat mer positivt sätt – som hjälper oss att ta för oss mer av livet.

Om du längtar efter en förändring så är det med andra ord dina tankar du ska börja med. En viktig del i Michael Södermalms helhetsmetod är att dagligen ladda sig själv med positiva affirmationer och att ha tändande målbilder.

– Min uppfattning är att tankar man tänkt många gånger tenderar att bli verklighet. Forskning visar att vårt undermedvetna inte kan skilja på fantasi och verklighet, det registrerar bara allt vi tänker. När vi visualiserar en bild av vad vi önskar uppnå i framtiden ställer hjärnan och nervsystemet in sig på det. Allt blir möjligt, för när man väljer att tro mer på sin egen förmåga skapar man också vägarna dit.

Men hur ska man veta vilka mål man vill ha? Ett sätt är att fråga sig: Vad innebär framgång för mig – egentligen?

– Det första många kommer att tänka på är karriär, status, pengar och titlar, men funderar de ett varv till landar de ofta i något annat, något djupare.

För Michael Södermalm själv innebär framgång att må och fungera bra i själen, ha balans i livet, sunda och kärleksfulla relationer och att familjen mår bra.

– Det är mitt mål, allt utöver det är ren bonus. Och det hjälper mig prioritera rätt saker i livet.

Vad är viktigast i ditt liv? Varför då? Starta resan genom att utgå ifrån dig själv.

– Tänk om, tänk nytt och fokusera mer på det du tycker om, det är viktigt att ha roligt. Tänk på att livet inte går i repris, det går i direktsändning. Visst, det blir inte alltid som vi tänkt oss, men det kan ändå bli mer vad du gör det till.

Vill du lägga dig i omkörningsfilen på karriärvägen? Missa inte Michael Södermalms 7 smarta framgångsnycklar:

7 genvägar till snabb framgång – experten tipsar!

 

Källa: Michael Södermalm, mental tränare

AV: Anna Carsall

BILD: Thinkstock