Studier visar: Vi väljer hunden framför andra människor

Hälsoverktyg

Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

Gillar du ditt husdjur mer än andra människor? Du är inte ensam. Två studier bekräftar nämligen det du kanske alltid har misstänkt – att vi föredrar hundar framför andra människor.

En brittisk välgörenhetsorganisation satte nyligen upp två falska välgörenhetsauktioner som ett experiment – en där de frågade om folk ville donera pengar för att rädda en sjuk hund från att dö, och en där de ombads rädda en man kallad Harrison. Resultatet? Auktionen med hunden fick flest donationer.

Läs också: Kvinnor myser hellre med katten – än med sin partner

En studie vid Northeastern University visade att vi känner mer sympati med hundar än vad vi gör för bebisar och vuxna människor. I studien fick studenter titta på tre olika nyhetsklipp. Ett av klippen visade hur en hund hade utsatts för en misshandel med ett baseballträ, och i de två andra klippen hade en vuxen person respektive en bebis utsatts för samma attack.

Studenterna ombads att uppskatta hur mycket sympati de kände för hunden, bebisen och den vuxna och – tro det eller ej – men studenterna tyckte mer synd om hunden än bebisen.

Läs också: Hund– och kattägare – ni är lyckligare än andra!

– Respondenterna var mycket mindre bedrövade när vuxna blev utsatta, jämfört med hur de kände med bebisar, valpar och hundar. Den enda gången bebisen fick mer sympati än hunden var när personerna som svarade var släkting med bebisen, berättar forskarna bakom studien.

Källa: Nypost  Foto: IBL

 

Studie: Därför är det bra att växa upp med husdjur

Läs också: Studie: Därför är det bra att växa upp med husdjur

 

Dela på:

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra: